La Mangalia, au început jocurile politice pentru campania din 2016

0
823

Radu Cristian vrea majoritatea în CL.

cristian_raduActualul primar al Mangaliei, Cristian Radu, spune că nu s-a hotărât dacă va candida pentru încă un mandat de primar. PNL în schimb, îl dă ca sigur candidat al partidului pe cel pe care l-a sprijinit în 2012 din postura de candidat independent. Discutând despre proiectele pe care actuala administraţie publică locală le-a demarat sau pe care le plănuieşte, Cristian Radu nu poate să nu amintească şi de foştii primari, pe care îi consideră vinovaţi că au ratat accesarea de fonduri europene.
În opinia lui, dacă se muncea încă din 2007 pentru atragerea de fonduri europene, altfel ar fi arătat acum Mangalia:
„Din 2007 până în 2012, vă dau eu exemple de proiecte de impact pe care le puteam finanţa: monitorizarea video a oraşului pentru o mai bună siguranţă a cetăţenilor oraşului, o faleză care să lege Mangalia de Olimp, parcuri (…). Sunt foarte mulţi bani pe care i-a pierdut Mangalia pentru că nu a existat interes, probabil pentru că din bani europeni nu poţi fura. Asta poate fi o explicaţie, pentru că alta nu găsesc astăzi. Ori nu erau bine pregătiţi cei care lucrau la primărie, dar nu pot să cred lucrul acesta, ori primarii de la vremea respectivă nu prea au fost interesaţi de aşa ceva, pentru că banii europeni sunt foarte bine verificaţi”, a declarat Cristian Radu.
În ceea ce priveşte proiectele demarate în mandatul acestuia, edilul a menţionat, printre altele, că Primăria Mangalia a preluat, recent, de la RADEF, clădirea fostului cinematograf „Pescăruş” şi Grădina de vară „Farul”. În acest context, specialiştii Primăriei lucrează deja la două proiecte cu finanţare europeană, atât pentru cinematograf, cât şi pentru grădina de vară. „La cinematograf vrem să facem un centru multifuncţional, cu sală de proiecţie 3D, iar grădina de vară va fi reabilitată şi modernizată pentru a fi redată publicului. Deocamdată lucrăm la proiecte pentru a atrage bani europeni”, a mai spus edilul. Mai multe declaraţii însă, în interviul care urmează:
Reporter: Domnule primar, v-aţi gândit sau v-aţi hotărât: mai candidaţi pentru un nou mandat?
Cristian Radu: Mai este până atunci, voi lua o decizie săptămânile viitoare. Cu siguranţă sunt câteva proiecte pe care trebuie să le finalizăm, trebuie să existe o continuitate şi îmi doresc foarte mult pentru cetăţenii oraşului Mangalia un Consiliu Local mult mai prietenos faţă de cetăţean şi faţă de problemele comunităţii.
Rep.: Aţi preluat cinematograful Pescăruş şi Grădina de vară Farul şi ce faceţi acolo? Proiecte imobiliare? Iar unii din Mangalia spun că pe stadion veţi face vile.
C.R.: Primăria Mangalia a preluat, recent, de la RADEF, clădirea fostului cinematograf „Pescăruş” şi Grădina de vară „Farul”. Cele două incinte sunt abandonate şi lăsate în paragină de aproape 15 ani, după ce, la începutul anilor 2000, acolo au ajuns să funcţioneze discoteci, cluburi şi baruri. La Pescăruş mergeam la filme când eram elev, iar la Grădina de vară Farul am fost de nenumărate ori, în anii copilăriei şi adolescenţei. Astăzi, din păcate, a mai rămas doar o umbră a celor două centre de spectacole, atât de îndrăgite, pe vremuri, de locuitorii oraşului. Am vrut de mai multe ori să igienizăm locaţiile, dar nu am putut, legal, pentru că nu erau ale noastre. Păcat că foştii primari nu au încercat să le aducă în administrarea Primăriei pentru a le reda funcţionalitatea iniţială. În loc să facă demersuri în acest sens, ei au tolerat şi au încurajat alte activităţi, improprii pentru aceste locaţii, cum ar fi discoteci şi cluburi. Aşa s-a ajuns la situaţia în care locuitorii Mangaliei se duc la Constanţa la film, la spectacol, iar asta este trist, pentru că avem activitate culturală şi la Mangalia dar nu avem unde să o desfăşurăm…

Continuarea interviului, AICI. Miercuri, 28 octombrie 2015.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply