De ce Mamaia nu este Miami? Premierul Ponta, băgat în şedinţă de patronii din turism

0
677

mamaia-ponta

După un sezon estival zbuciumat, cu sute de controale, caniculă, căderi de tensiune, şantiere, şosele aglomerate, turişti pretenţioşi, reprezentanţii patronatelor din turism i-au provocat la discuţii pe cei ai Guvernului.

Au vrut să-şi spună of-urile şi să le atragă atenţia asupra problemelor cu care se confruntă, multe provocate de legislaţia stufoasă şi multitudinea de taxe pe care le au de plătit. La invitaţia lansată au răspuns ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici şi premierul Victor Ponta. Întâlnirea a avut loc vineri, la prânz, la un hotel de patru stele din Mamaia.

Reprezentanţii mediului de afaceri din turism l-au băgat în şedinţă pe primul ministru Ponta, însă discuţiile s-au desfăşurat cu uşile închise, departe de ochii şi urechile presei. „Noi prezentăm priorităţile şi propunerile în faţa autorităţilor statului, în vederea dezbaterii acestora şi a găsirii unor soluţii de rezolvare. Subiectele abordate sunt despre susţinerea impozitului specific, forfetar, noul Cod Fiscal, implicarea autorităţilor centrale şi locale în sectorul de turism, atât la nivel naţional, cât şi pe litoral. De asemenea, dorim şi susţinem reînfiinţarea Ministerului Turismului”, a declarat Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turism (FPTR). Reprezentanţii investitorilor din turism s-au plâns că au fost călcaţi prea des de controale şi au cerut concentrarea atenţiei organelor de control asupra altor sectoare de activitate unde încă există evaziune (în special la produsele accizabile).

Lipsă de transparenţă în cheltuirea taxelor colectate din staţiuni

Continuarea, AICI. 22.08.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply