Cine face şi ce tot desface, ziua-ntreagă, la podul nou de la Agigea?

0
826

podulnouagigea

CUGET LIBER: A trecut aproape un an de când podul nou de la Agigea era inaugurat cu fast. De atunci şi până astăzi, nicio maşină civilă nu a trecut podul. Festivitatea, cu invitaţi de soi de la Bucureşti, politicieni şi şampanie, este cu atât mai ridicolă cu cât, în prezent, toate datele sunt ţinute la secret, întâlnirile şi vizitele la faţa locului sunt extrem de discrete, iar publicului i se spune că se fac verificări şi se lucrează.

Am vizitat şi noi şantierul, zilele trecute, şi am găsit un singur utilaj care… stătea. Muncitorii stăteau şi ei, dar, la vederea fotoreporterului, şi-au găsit de lucru. Peisajul părea însă desprins dintr-o scenetă cu Dorel, căci, de sus, de pe pod, se încerca fasonarea malului. Muncitorii aruncau pământ şi apoi îl nivelau cum se pricepeau. Vine, firesc, întrebarea, de ce nu se lucra de jos, de la piciorul podului, aşa cum ar fi fost mai simplu?

Răspunsul ni l-a oferit unul dintre vecinii podului, Ilie Bundache, expropriat de Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, de o parte din terenurile din zonă. De fapt, conducerea APC nu a luat în calcul şi amenajarea unor drumuri de servitute, care să poată fi utilizate pentru întreţinerea periodică a podului şi a malurilor acestuia.

Continuarea, AICI. 18.08.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply