Ziua Marinei 2015. Cea mai frumoasă sărbătoare a verii, cu jocuri marinăreşti, demonstraţii de luptă, defilări şi fanfară

0
1050

Ziua-Marinei-Mangalia-2015

Cea mai aşteptată sărbătoare a verii, Ziua Marinei, debutează la Constanţa cu festivităţile de pe faleza Comandamentelui Flotei, din zona Portul Tomis-Cazino. Acestea vor începe la ora 9.55, când se vor ridica pavilionul şi Marele Pavoaz pe toate navele militare româneşti, iar Zeul Neptun va da startul festivităţilor de Ziua Marinei.

Anul acesta, sărbătorirea Zilei Marinei Române are loc în contextul împlinirii a 155 de ani de la crearea Marinei Militare Române. Unirea Principatelor Române în anul 1859 a atras unificarea la 22 octombrie 1860 a flotilelor – Flotila Munteniei şi cea a Moldovei, noua Marină purtând denumirea de Corpul Flotilei. Acest eveniment este considerat fila de început a cărţii de istorie a Forţelor Navale Române moderne.

(…) Şi la Mangalia va fi mare sărbătoare de Ziua Marinei. După arborarea drapelului şi a marelui pavoaz, Zeul Neptun va da startul jocurilor marinăreşti. Pe tot parcursul zilei, în portul turistic din localitate vor avea loc parade de ambarcaţiuni şi spectacole artistice, iar seara se va încheia cu un foc de artificii.

Citeste mai mult: adev.ro/nt448p

Sâmbătă, 15.08.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply