ANAF ÎNCEPE OFENSIVA ÎMPOTRIVA AVERILOR NEJUSTIFICATE

0
783
anaf
Vă încadraţi în aceste categorii? Aţi împrumutat firma cu peste 200.000 de lei? Aţi cumpărat bunuri sau case de peste 70.000 de euro? Sunteţi persoane fizice cu depozite mai mari de 150.000 de lei sau aţi cumpărat maşini mai scumpe de 25.000 de euro? Veţi fi anchetaţi de ANAF! INFOGRAFIC.

Direcţia Verificări Fiscale din ANAF a demarat “Programul de asigurare a conformării fiscale a persoanelor fizice cu risc fiscal” (PFRF)”, a fost anunţat într-un comunicat de presă.

Decizia a fost luată de conducerea ANAF ca urmare a analizelor de risc fiscal efectuate de Direcţia Verificări Fiscale asupra persoanelor fizice, în cadrul programului de asigurare a conformării fiscale a persoanelor fizice cu averi mari (PFAM), pe baza datelor disponibile privind veniturile declarate şi alocările de fonduri (creşteri patrimoniale, achiziţii, creanţe, cheltuieli etc.), în urma cărora au fost identificate şi alte persoane fizice decât cele din grupul PFAM care prezintă risc fiscal ridicat (risc de nedeclarare a unor venituri semnificative şi sustragere de la plata impozitelor aferente.

În eşantionul de risc PFRF intră persoanele fizice cu avere afişată semnificativă (imobile, autoturisme de lux, alte bunuri de mare valoare, creanţe din creditări acordate companiilor şi/sau persoanelor fizice, depuneri semnificative în conturi bancare din România sau din străinătate, cheltuieli personale ridicate) nejustificată de veniturile declarate.

Continuarea, AICI. 06.08.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply