Continuă acțiunile informativ – preventive ale poliţiştilor pe litoral

0
735
Poliţiştii continuă acțiunile informativ – preventive pe litoral.

actiunideprevenire

Judeţul Constanța reprezintă o atracţie atât pentru turiştii români cât şi pentru cei străini, care îl includ ca destinaţie în fiecare sezon. 
În orice moment, trebuie să adoptați o conduită preventivă. In perioada sezonului estival, politistii va stau la dispozitie in statiunile de pe litoralul Marii Negre, asigurandu-vă de toată solicitudinea și promptitudinea în supravegherea și asigurarea ordinii și liniștii publice.
Poliţiştii continuă caravana acţiunilor informativ-preventive pe litoral, în Staţiunea Mamaia, unde au discutat cu turiştii despre modul în care îşi pot proteja bunurile personale pentru a nu deveni victime ale diferitelor infracţiuni.
Activităţile se circumscriu în Planul de acţiune Litoral 2015 precum şi al campaniei « Fii cu ochii pe bunurile tale », campanie iniţiată de către I.P.J Constanţa şi Generali.

AVETI GRIJA DE CEI MICI!

Supravegheaţi-vă în permanenţă copilul, pe plajă, la joacă, în zonele aglomerate. Câteva clipe de neatenţie sunt suficiente ca acesta să dispară sau să se accidenteze. Explicaţi-i pe înţelesul său, că nu este bine să intre în discuţie cu persoane necunoscute şi asiguraţi-vă că cei mici cunosc numele părinţilor, numărul de telefon şi denumirea hotelul unde sunt cazaţi. În cazul în care s-au pierdut, într-o zonă aglomerată, învaţaţi-i să se adreseze unui poliţist. Asiguraţi-vă că vor spune întotdeauna NU persoanelor necunoscute, care sub diferite pretexte, le vor cere să-i însoţească, şi nu vor alege locuri de joacă periculoase (stradă intens circulată, zone izolate etc).
În caz de dispariţie, sunaţi imediat la numărul de urgenţă 112 !

IN SPAŢIILE DE CAZARE

Depozitaţi banii şi bunurile de valoare în seiful hotelului, luaţi cu dumneavoastră numai sumele strict necesare pentru cumpărături. Când părăsiţi camera, şi pe timpul nopţii, asiguraţi uşa de acces, uşa de la balcon şi ferestre şi nu lăsaţi la vedere, pe balcon, bunuri care să-i tenteze pe infractori. Fiţi prudenţi în relaţiile ocazionale.

SIGURANTA DUMNEAVOASTRA SI A AUTOTURISMULUI

– Conduceţi prudent pe toată durata deplasării, adaptând  viteza de deplasare la condiţiile de trafic iar dacă sunteti obosit, nu urcaţi la volan şi nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Genţile, bagajele, telefoanele mobile, GPS-urile, aparatura electronică, sunt bunuri care nu trebuie lăsate în autovehicule.

Pentru situatiile de urgenţă, în care este ameninţată siguranţa dumneavoastră, a familiei sau a bunurilor, apelaţi 112 !

MangaliaNews.ro, 28.07.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply