PAŞTELE CATOLIC 2015: Aproape un milion de catolici din România sărbătoresc astăzi Paştele

0
964

PAŞTE 2015: Peste 800.000 de catolici din România au spus sâmbătă seară “Hristos a Înviat!” şi sărbătoresc astăzi Paştele. Sâmbătă noapte catolicii au participat la celebrarea solemnă a Vigiliei Pascale, care exprimă trecerea de la moarte şi păcat la viaţa nouă în Isus Cristos Înviat.

paste_catolic

Anul acesta, Paştele catolic are loc cu o săptămână înainte de cel ortodox, care va fi celebrat pe 12 aprilie.

Paştele catolic şi ortodox este, de obicei, sărbătorit la date diferite, pentru că cele două mari Biserici calculează data Învierii lui Isus după două calendare diferite. Data Paştelui diferă din anul 1582, când Biserica romano-catolică a trecut la calendarul gregorian, iar Biserica ortodoxă a rămas după calendarul iulian.

Diferenţa între Paştele catolic şi cel ortodox poate varia de la o săptămână, la cinci săptămâni, dar câteodată pică în acelaşi timp. În 2014, de exemplu, sărbătoarea Sfintelor Paşti la catolici a coincis cu cea a ortodocşilor.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/pastele-catolic-2015-aproape-un-milion-de-catolici-din-romania-sarbatoresc-duminica-pastele_212551.html#ixzz3WPgSsGNR

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply