Fraţii LEONARDO şi GIOVANI SAVIOLI din Mangalia, au luat-o pe urmele lui BRUCE LEE (galerie foto)

0
1063

Luptători cu rădăcini italiene.

leonardo-savioli-giovani-savioli

La Mangalia se pregătesc doi luptători extrem de promiţători, fraţii Leonardo şi Giovani Savioli. Ambii fac Kung-Fu la clubul Noua Generaţie şi sunt campioni naţionali, europeni şi mondiali! Două nestemate ale Mangaliei, care visează în continuare la glorie.
 
Leo este fratele mai mare. Are 16 ani şi face Kung-Fu de cinci ani. În vârstă de nouă ani, Giovani l-a urmat pe Leo la sală acum patru ani, impresionat de ce vedea la el, dar şi la ceilalţi luptători. „Am început Kung-Fu pentru auto-apărare, iar treptat, după ce am pătruns în profunzimea acestor arte marţiale, am fost fascinat de complexitatea şi de învăţămintele acestei culturi. Apoi, când i-am văzut pe colegii mai mari cum cucereau medalii la marile întreceri internaţionale, am vrut să devin şi eu un campion. Şi am reuşit. Cu multă muncă şi transpiraţie, am ajuns în frunte“, spune Leonardo.

Leo a învins şi adversari mai mari ca vârstă

leonardo-savioli-florin-iordanoaia

Acesta a început luptele pregătit de Titi Vartolomei, după care a intrat pe mâna lui shifu Florin Iordănoaia (6 Duan Kung-Fu, 4 Dan Karate), cel care-l pregăteşte şi astăzi. Din echipa tehnică a lui Iordănoaia mai fac parte instructorii Laurenţiu Radu (2 Duan Kung-Fu, 1 Dan Karate) şi Mihaela Laura Ocolişan (1 Duan Kung-Fu,1 Dan Karate). Leo a urcat toate treptele performanţei. A devenit campion naţional, apoi continental, iar în final a fost medaliat cu aur la Mondiale. În prezent, a trecut la juniorat, dar au fost multe competiţii până acum în care s-a confruntat, cu succes, şi cu sportivi mai mari ca vârstă decât el.

„La ultimul concurs la care am participat, la Năvodari, am luptat în finală cu un adversar care avea 18 sau 19 ani şi l-am învins“, povesteşte Leo, care a fost desemnat cel mai bun sportiv al CS Marea Neagră Constanţa în anul 2014, un sezon în care a cucerit 18 medalii (11 de aur, cinci de argint şi două de bronz). Tânărul luptător îl are ca idol pe Bruce Lee.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Florin Iordănoaia – „Giovani a explodat din punct de vedere sportiv“

Citiți continuarea în ziuaconstanta.ro, Vineri, 27.02.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply