Buzunăritul, în era digitală: Cum îti fură banii de pe card fără să te atingă

0
703

HOTII OPEREAZA CONTACTLESS!

Buzunaritul-in-era-digitala

Cum banii se tin in ziua de astazi mai mult stocati pe diverse dispozitive electronice, decat la purtator, iata ca si hotii moderni au fost nevoiti sa dobandeasca o noua specializare: buzunaritul digital.

Hotii de buzunare actioneaza mai nou in preajma bancomatelor si in marile centre comerciale, cu un arsenal electronic care le permite sa-ti citeasca rapid detaliile de pe cardurile contactless intrate in ultimii ani si pe piata din Romania.

Scanere radio de frecventa mare

Astfel, hotii digitali pot opera linistiti si de la 15 centimetri distanta, deci nu ai nicio sansa sa-i prinzi cu mana in servieta, dezvaluie David Bryan, un specialist in sisteme de securitate electronica din Chicago, citat de Daily Mail.

Expertul sustine ca a cautat chiar el pe Internet accesoriile necesare unui hot din era digitala. Spre surprinderea tuturor, acestea se comercializeaza la liber, deci nu e deloc complicat pentru un raufacator sa se inarmeze cu instrumente de ultima ora si sa-ti dea un atac cibernetic, care te poate lasa fara un ban in cont.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“Tehnologia se bazeaza pe frecvente radio inalte, de 13,56 Mhz, pentru a citi cardurile din proximitate. In demonstratia mea, am folosit un scaner radio pe care l-am cumparat de pe Internet si care era alimentat de o baterie USB.

Toate acestea pot fi achizitionate foarte usor, iar hotii digitali au la indemana inclusiv o aplicatie de smartphone care functioneaza ca un scaner.

In momentul in care un card este folosit in imediata apropiere a scanerului sau a smartphone-ului cu aplicatie RFID, datele de pe card sunt inregistrate de aceste aparate. Ulterior pot fi descarcate intr-un computer si folosite pentru clonarea cardurilor”, sustine Bryan.

70% din posesorii de carduri, in pericol!

Citiți continuarea AICI. (Aflați cum să vă protejați cardurile!)


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply