Amenințări dure de la Moscova: ”Vom distruge bazele din România, îi vom anihila flota militară!”

1
755

 

amenintari-rusia

Occidentul se străduiește să găsească o cale de soluționare pe cale pașnică a conflictului din Ucraina, astăzi urmând să se desfășoare negocieri de pace la Minsk, cu implicarea directă a președintelui francez, Francois Hollande, și a cancelarului german, Angela Merkel. SUA, pe de altă parte, ar înclina balanța mai mult către o înarmare a Ucrainei, pentru a face față mai bine conflictului cu separatiștii sprijiniți de ruși.

Din păcate, strategia SUA pare diferită de cea a Europei pacifiste, motiv pentru care o eventuală înarmare a ucrainenilor ar reprezenta încă o nemulțumire majoră pentru Moscova, cu consecințe deloc neglijabile pentru aliații Ucrainei, cu România în frunte.

Ieri, totuși, Moscova a anunțat că va continua să acționeze pe cale diplomatică, chiar dacă SUA vor înarma Ucraina. Și SUA dau semne de înțelepciune, neluând încă o decizie… belicoasă, așteptând rezultatul negocierilor de astăzi.

Totuși, o serie de manevre militare au loc în prezent în Crimeea, dar și în Osetia și Daghestan, forțele miltiare ruse părând că fac o demonstrație de forță adresată celor care încă nu s-au convins că Rusia rămâne o țară influentă și puternică.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În acest context, Vladimir Evseev, directorul Centrului pentru Studii Politico-Militare din Moscova, a declarat: ”Pe teritoriul Crimeei, în prezent se formează o grupare de forțe armate terestre bine pregătită și de sine stătătoare. Vor fi prezente acolo diferite dispozitive, capabile să neutralizeze toate amenințările posibile. Din păcate, dacă România se va lăsa antrenată într-o asfel de confruntare, atunci este imposibil ca o serie de obiective militare din România să nu fie trecute pe lista acelor ținte care vor fi neutralizate cu diferite tipuri de arme. După evaluările militare făcute de Rusia, din acele baze militare ce urmează să fie amenajate în România pot fi lansate nu numai dispozitive antirachetă. Rusia este foarte îngrijorată pentru că, de acolo, pot fi lansate și rachete de croazieră sau alte dipozitive de genul ăsta.  Rusia va fi obligată să reacționeze, nu numai la apariția centrelor de comandă, dar și la depozitele de armament sau altă infrastructură militară. Știm că în România se poate crea și potențial ofensiv, de aceea vom căuta și mijloace de a anihila flota militară românească. Cred că va crește confruntarea dintre țările noastre și, din păcate, avem motive să credem asta”.

Continiuarea,  în telegrafonline.ro, 11.02.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

  1. romania are flota? romania are niste amarate de barcute, vechi de peste 30 de ani si cu tehnica de mult intrecuta de restul tarilor membre nato si nu numai, cred ca totalul navelor operative se pot numara pe degetele de la maini si de la picioare. romana are flota doar pe hartie

Leave a Reply