Fata din Suceava care a adus fericire pe toată planeta. 15 lucruri toxice de care trebuie să scapi în 2015

0
790

Luminiţa Daniela Saviuc

Luminiţa Saviuc a scris cel mai citit material de dezvoltare personală, distribuit de 1,2 milioane de persoane.  FOTO: arhiva Luminiţei Saviuc.

Luminiţa Daniela Saviuc, românca originară din Suceava şi autoarea din 2014 a celui mai citit material motivaţional din lume, distribuit pe internet de peste 1,2 milioane de oameni, scrie, într-o postare făcută pe blog, despre acele idei şi gânduri care ne împiedică să ne dezvoltăm ca oameni şi să fim fericiţi.

„Sunt atât de multe idei toxice de care ţinem cu dinţii, gânduri şi credinţe care nu ne lasă să trăim fericiţi, veseli şi să avem acea viaţă pe care o merităm. Şi renunţând la ele, scăpăm de greutăţile care ne apasă şi ne permitem să fim fericiţi“, scrie Luminiţa Daniela Saviuc, pe 21 decembrie 2014, pe blogul său, purposefairy.com.

Postarea, intitulată „15 Toxic Beliefs You Should Give Up to Be Happy“/„15 idei toxice la care trebuie să renunţi pentru a fi fericit“, vorbeşte despre acele gânduri şi temeri la care, dacă am renunţa, am duce o viaţă mai bună.

„Nu am crezut niciodată că eu aş putea să creez ceva atât de frumos. Toate aceste 15 lucruri sunt chestiuni la care eu, personal, a trebuit să învăţ să renunţ pentru a mă regăsi. Încep să cred că articolul trebuia scris, lumea avea nevoie de el şi s-a întâmplat să îl scriu chiar eu“, spunea, pentru „Adevărul, în vara lui 2014, Luminiţa Saviuc, despre articolul motivaţional publicat pe platformă media Huffington Post.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Acel articol se numea „15 lucruri la care trebuie să renunţi pentru a fi fericit“, şi era semnat de cineva intitulat Purpose Fairy. 1,2 milioane de persoane l-au distribuit.

Lista cu cele 15 idei toxice la care trebuie să renunţăm:

1. Nimic nu e destul Renunţă la aceste idei toxice – „nu sunt destul de deştept“, „nu sunt destul de bogat“, „nu sunt destul de frumos“. Repetă-ţi  cât de des că eşti mulţumită de persoana care eşti. Puneţi mâinile deasupra inimii, respiră şi spune: „Sunt mulţumită de mine. Cine sunt e mai mult decât destul pentru mine şi, nu din cauză cum arăt în exterior, ci datorită persoanei care sunt în interior“.

2. Mi-am pierdut scopul în viaţă

Scopul tău în viaţă nu e ceva ce tu vei pierde fiindcă el e o parte din tine, o parte din ceea ce eşti tu. Scopul tău se află în inima ta, este în tine. Şi atâta vreme cât vei respira şi cât vei trăi pe această lume, aşa va trăi şi scopul tău. Deci, opreşte-te să-l mai cauţi în afara ta şi uită-te mai bine în interiorul tău, pentru că acolo îl vei găsi. Scopul tău a rămas acolo unde l-ai lăsat.

3. Mai bine să fii unul din turmă, decât să fii considerat „un ciudat“

Renunţă la ideea că trebuie să fii ca toţi ceilalţi, şi îndrăzneşte să fii original, şi nu o versiune secundară a altcuiva. În loc să mergi acolo unde se duce toată lumea, şi să faci ce face toată lumea, alege să faci ceea ce simţi în inima ta că e bine pentru tine. Du-te acolo unde sufletul îţi cere să te duci şi nu unde alţii se aşteaptă să te duci.

4. Nu-mi pot permite să fiu vulnerabil

Renunţă la toată măştile tale! Dărâmă toate zidurile pe care le-ai ridicat ca să te ascunzi în spatele lor, înlătură toate barierele dintre tine şi toţi ceilalţi şi lasă-i să te vadă. Lasă-I pe cei din jurul tău să te vadă şi permite-ţi să fii iubit. Fii confortabil cu micile tale imperfecţiuni şi nu nega niciodată faptul că eşti vulnerabil!

5. Îmi lipseşte educaţia

Renunţă la ideea că nu poţi merge înainte pentru că nu ai educaţia necesară. Nu lăsa niciodată ca lipsa unei diplome de liceu, colegiu sau facultate să te oprească din drumul care te duce spre împlinirea viselor tale! Dacă eşti pasionat cu adevărat de ceva anume şi dacă simţi că tu trebuie să faci acel ceva, cu sau fără o diplomă, vei găsi o cale ca să faci acel lucru. „Nimic nu e imposibil, cuvântul însuşi spune: „I’m possible“!/““Nothing is impossible, the word itself says ‘I’m possible’!” ~ Audrey Hepburn Audrey Hepburn.

6. Nu pot fi fericit, până nu ajung acolo

Câţi oameni nu-şi amână fericirea pentru că aşteaptă să li se întâmple ceva magic? Fericirea nu e o destinaţie, e o călătorie. Aşa că renunţă la ideea că fericirea e undeva în viitor. Renunţă la ideea că nu poţi fi fericit până nu ajungi la o anumită destinaţie sau până nu faci toate lucrurile de pe lista ta. Şi învaţă să fii fericit aici şi acum. „Mulţi cred că doar dacă ar fi într-un alt loc sau dacă ar avea o altă slujbă, ei ar fi fericiţi. Ei, bine, asta e îndoielnic. Aşa că, fii fericit din ceea ce deja faci şi nu amâna să fii fericit până cândva anume!“, Dale Carnegie.

7. Viaţa e grea, atât de grea…

Renunţă să crezi că viaţa e grea, crudă şi ostilă şi ia-o aşa cum e. Să ai încredere în înţeleptciunea vieţii. Să ai încredere că poate viaţa ştie mai bine multe lucruri pe care tu habar n-ai. Priveşte dincolo de ceea ce se vede. Caută să înveţi din fiecare experienţă pe care viaţa ţi-o trimite şi să ai încredere că îţi va trimite mereu acea experienţă care îţi va fi de folos. „Viaţa îţi va da orice experienţă care te va ajuta să evoluezi. Cum ştii că asta e experienţa de care ai nevoie? Pentru că asta e experienţa pe care o trăieşti acum“.

8. Părinţii mei sunt de vină pentru tot

Lasă de o parte ideea că părinţii tăi sunt de vină pentru tot ce a mers rău în viaţa ta. Învaţă să fii responsabil pentru viaţa ta! „Este o dată de valabilitate pentru vina pe care o pui pe seama părinţilor că te-au îndreptat în direcţia greşită. În momentul în care eşti destul de matur să preiei frâiele, responsabilitatea îţi aparţine“. J.K. Rowling.

Citeste mai mult: adev.ro/nhlko5

03.01.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply