Elevii, cobaii sistemului de educație: semestrul întâi se va încheia fără abecedare pe bănci

0
635

elevii cobaii sistemului de educatie

Semestrul întâi se va încheia fără abecedare pe bănci. În încercarea de a drege busuiocul, mai marii din educaţie au început astăzi să distribuie o parte din manualele de clasa a II-a. Pentru cele de clasa întâi trebuie să înceapă o a treia licitaţie, pentru că editurile şi Ministerul Educaţiei nu s-au pus de acord. Părinţii spun la unison că deşi manualul digital este o idee bună, are parte de o implementare dezastruoasă.

Învățătorii trebuie să își exerseze în continuare imaginația la orele micuților de clasa întâi pentru că finalul de semestru îi prinde fără abecedare. Pentru că editurile care au pierdut licitația organizată de Ministerul Educației au făcut contestație, iar Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor le-a dat dreptate, o a treia licitație trebuie să fie pusă la punct. Părinții cred că manualele digitale sunt o idee bună, dar implementarea lor lasă de dorit.

La fel ca părinții și profesorii sunt consțienți că lipsa infrastructurii le va da bătăi de cap. Dascălii care au venit să ridice manualele de clasa a II-a, ce au început să se distribuie de astăzi, spun că în mediul rural școlile nu sunt dotate corespunzător pentru a se folosi de CD-ul atașat variantei tipărite.

„Acel CD pe care-l avem nu îl putem folosi. Nu avem videoproiectoare în fiecare clasă“, a spus Georgeta Oprea, bibliotecar Școala Poarta Albă.

„Copiii uită să mai scrie. Noi aveam, pe timpul nostru, ore de caligrafie, învățam să scriem, să citim, acum toate sunt digitale“, a spus Ioana Păvălucă, profesor Școală Hârșova.

Continuarea, AICI.

Joi, 11.12.2014.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply