Azi, copiii decid în locul adulţilor ! Implică-te, dăruind o mică parte din timpul tău unui copil. Pe 20 Noiembrie!

0
663

libris.ro%20
AMAZON! Acum puteți comanda și AICI orice produse din oferta AMAZON! Livrare promptă în România, direct din Germania!
carturesti.ro%20

ziua_stafetei_acum_decid_eu

Fundaţia Terre des hommes, împreună cu partenerii săi, organizeză pe 20 Noiembrie – dată aniversară a semnării Convenţiei drepturilor copiilor, evenimentul dedicat copiilor Ziua Ştafetei – acum decid eu. Obiectivul principal este a facilita copiilor participarea la deciziile importante din viaţa lor şi a comunităţii în care trăiesc.

Conceptul este următorul: Pe durata unei zile sau o jumătate de zi, 2000 de copii cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani din Bucureşti şi alte 30 judeţe vor experimenta concret profesiile visate: ambasador, pilot, make-up artist, farmacist, actor, psiholog, jurnalist, compozitor, manager, fotograf sau judecător. Sunt doar câteva dintre profesiile la care visează copiii şi tinerii de astăzi. De aceea trebuie încurajaţi să se gândească la viitorul lor, să se implice în luarea deciziilor care îi privesc direct, să îşi răspundă la o importantă întrebare pentru viaţă: „Ce vreau să devin când voi fi mare?“

Copiii participanţi vor avea ocazia să acţioneze,în meseria aleasă în mod autentic şi să ia decizii în mod real, în locul adulţilor, în perioada 18-21 noiembrie 2014. Ei vor experimenta astfel provocările reale ale profesiilor alese.şi nu vor fi doar simpli observatori.

În cadrul acestei initiaţive aproximativ 600 de copii vor primi mini-granturi (290 euro/grup 10 copii) permiţând astfel accesul tuturor categoriilor de copii şi tineri la acest eveniment.

Înscrierile se fac pe pagina http://bit.ly/inscrieri_ziuastafete_2014 până pe 31 octombrie 2014.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Sunt aşteptate să se înscrie organizaţii nonguvernamentale, instituţii publice, şcoli, instituţii de protecţie a copilului, instituţii private, copii, tineri.

Cu această ocazie Fundaţia Terre des hommes invită companiile, organizațiile și școlile pentru a sprijini participarea unui copil sau a unui grup de copii în cadrul propriilor sedii. În acelaşi timp este lansat şi un apel către voluntari care doresc să predea ştafeta la locul lor de muncă în profesiile dorite de copii. Este foarte practic și poate schimba viața unui copil, indiferent de situaţia lui!.

O inițiativă a Fundației Terre des hommes Elveția cu sprijinul Fundației D’Harcourt. (http://www.fondationdharcourt.org).

Vineri, 03.10.2014.


piese-auto-mangalia.ro

carturesti.ro%20


Leave a Reply