VIZITA OFICIALĂ a șefului Statului Major al Forţelor Navale în SUA

0
671

vizita oficială NAVY BLUE BORDER

Contraamiralul dr. Alexandru MÎRŞU, şeful Statului Major al Forţelor Navale, a efectuat, în perioada 22-24 septembrie, o vizită oficială la Comandamentul Forţelor Maritime ale SUA (U.S. Fleet Forces HQ) şi la Comandamentul Aliat Suprem pentru Transformare (NATO Supreme Allied Commander Transformation SACT) din Norfolk, Virginia.

Pe parcursul vizitei, oficialul român s-a întâlnit cu amiralul Wiliam Evans GORTNEY, comandantul Forţelor Maritime ale SUA, cu generalul Mirco ZULIANI, locţiitorul comandantului Comandamentului Aliat Suprem pentru Transformare, cu alţi oficiali NATO, precum şi cu ofiţerii români de stat major, care îşi desfăşoară activitatea în comandamentele NATO din Norfolk, SUA.

Problematica discuţiilor cu partenerii NATO a vizat aspecte legate de securitatea maritimă, pe termen lung, în zona Mării Negre, implicaţii pentru strategia maritimă NATO, ca urmare a deciziilor luate la Summit-ul NATO, de la începutul lunii septembrie, dezvoltarea cooperării în domeniul operaţiilor maritime, a instrucţiei şi a misiunilor executate în comun, pentru perioada 2015-2020.

Statul Major al Forţelor Navale Române,

Compartimentul informare şi relaţii publice,

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

25.09.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply