Actualul primar al Mangaliei nu iartă nimic! Se pregătesc plângeri penale pe bandă rulantă împotriva lui Iorguş

0
762

farmec.ro
carturesti.ro%20

cristian-radu-primar-mangalia

La Mangalia stă să răbufnească un război în toată regula, între actualul şi fostul primar. Motivul: neregulile constatate de Curtea de Conturi în activitatea primăriei, actualul edil Cristian Radu declarând că este obligat să facă mai multe sesizări în atenţia organelor de anchetă.

„Vor fi mai multe plângeri, ca urmare a celor constatate de Curtea de Conturi. Vorbim despre banii bugetului local, cheltuiţi aiurea. Nu putem închide situaţiile contabile acceptând nişte plăţi care nu au avut justificare”, a explicat primarul Mangaliei, Cristian Radu.

O primă neregulă, deja expusă de primar, este cea privind „oborul – fantomă”. „În baza celor constatate de Curtea de Conturi, va trebui, zilele următoare, să transmitem o plângere penală la DNA. Vorbim aici de oborul de animale, pentru care în 2007 s-au plătit bani, dar care în realitate nu există. S-au dat pe nimic, unei firme apropiate unui fost primar, peste 100 şi ceva de mii de euro”, declara, încă de acum două săptămâni, Cristian Radu.

Amintim că oborul este o investiţie realizată în mandatul primarului Zanfir Iorguş, iar tot din mandatul acestuia urmează să ajungă în atenţia procurorilor şi parcarea de lângă Colegiul Economic. „A fost făcută o demolare, apoi a fost realizată o parcare, deşi se ştia că terenul în cauză face obiectul unui litigiu în instanţă. De altfel, ulterior, parcarea a fost şi retrocedată”, a precizat actualul primar.

Un alt teren, o altă problemă: curtea Spitalului Mangalia. Suprafaţa de teren a fost lotizată şi scoasă la licitaţie. În prezent, pe respectivele loturi au fost construite case, numai că există o problemă: întreaga suprafaţă este revendicată de Crucea Roşie. „Când au fost date loturile de teren, se ştia de litigiu. Iar Crucea Roşie nu renunţă! Evident că cei care au luat terenuri şi au construit nu pot demola acolo, dar cineva va trebui să despăgubească şi Crucea Roşie, în cazul în care va câştiga definitiv. Şi nu avem de gând să o facem din banii primăriei, ci a celor vinovaţi de situaţia creată”, a opinat edilul.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Tot el a mai precizat că „oraşul arată urât” din pricina foştilor primari: „Aceşti oameni au însă acum tupeul să comenteze. Cât au fost la primărie, au respirat aerul degeaba. Unul dintre ei a fost primar, altul viceprimar”, a conchis Cristian Radu, aruncând astfel săgeţi atât spre Zanfir Iorguş, dar şi spre Lucian Vişa (fost viceprimar, fost consilier, iar în prezent un constant critic al actualului edil).

Alexandra ANTON, replicaonline.ro, Vineri, 26.09.2014.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply