12 consilieri locali din Peştera au decis să activeze ca independenţi

0
1107

Pestera sediu primarie

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută în cursul zilei de astăzi,  12 consilieri locali din cadrul Consiliului Local al comunei Peştera, judeţul Constanţa și-au anunţat demisia în bloc şi au declarat că vor activa ca independenţi, urmând modelul primarului Valentin Vrabie.

Consilierii au motivat aceste demisii prin refuzul de a mai fi “păpuşile perfecte, activate doar în campaniile electorale, pentru strângerea de voturi”, aşa cum afirmă doamna Ştefănescu Cornelia, consilier local şi membru PSD încă din anul 1995. Cei 11 consilieri PSD reproşează atât partidului cât şi conducerii Consiliului Judeţean Constanţa strategia politică a capului plecat la care a fost supus întregul judeţ, dar şi refuzul constant de a-şi îndeplini obligaţiile faţă de membrii unei comunităţi care le-a acordat votul.

„Din păcate, mai marii acestui partid, ajunşi în funcţii publice şi datorită voturilor din comuna Peştera, au terfelit sistematic procesul administrativ şi s-au jucat ca nişte copii iresponsabili cu principiile fundamentale ale democraţiei. Curajul cu care a făcut paradă atâţia ani PSD-ul, s-a bazat de fapt exclusiv pe resursele bugetare şi pe puterea feudală conferită de controlul instituţiilor publice”, a afirmat Tudorel Grosu,  viceprimarul comunei şi fost preşedinte PSD Organizaţia Locală Peştera.

Totodată, consilierii afirmă că situaţiile cu care s-au confruntat în ultimul an (făcând referire la dezastrele produse de viituri în vara anului trecut) au reflectat clar lipsa de interes fată de cetăţenii comunei pe care aceştia o reprezintă. În consecinţă, divorţul politic anunţat acum nu este altceva decât “urmarea încălcării flagrante a drepturilor şi principiilor garantate prin legea administraţiei publice locale. Demisia tuturor membrilor organizaţiei locale a PSD este răspunsul nostru la comportamentul dânşilor”.

Pentru a fi solidar cu colegii săi, şi domnul Vâlcu Aurel, consilier local PNL a decis să activeze ca independent.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Referindu-se la această acţiune de astăzi, primarul independent Valentin Vrabie susţine: “oamenii au început să înţeleagă că partidele şi-au pierdut credibilitatea, că politica românească practicată de aleşii noştri este complet deconectată de la realitatea zilnică a cetăţenilor şi că singura noastră şanşă pentru un trai demn și decent este cea a independenţei politice. Sper din tot sufletul să mai urmeze şi alţi aleşi locali acest exemplu al independenţei politice pentru că numai împreună putem reuşi“.

În urma demisiilor celor 12 consilieri locali din partidele din care faceau parte, Consiliul Local Peştera va avea următorea componenţă: 12 consilieri independenţi şi un consilier PPDD.

Comunicat de presă transmis de Primăria Peștera, jud. Constanța,

Miercuri, 10 septembrie 2014.

Sursa foto: ziuaconstanta.ro.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply