Județul Constanța – Licee desfiinţate sau pe cale de a fi închise

0
623

După ce ani de zile niciun elev nu a promovat examenul de bacalaureat, mai multe licee din judeţul Constanţa sunt pe punctul de a fi desfiinţate. La această măsură s-a recurs deja în cazul Liceului Tehnologic „Radu Prişcu“ din localitatea Dobromir.

Licee desfiinţate sau pe cale de a fi închise

În anul şcolar 2014 – 2015, la acestă unitate şcolară nu se vor mai face înscrieri pentru clasa a IX-a, ci doar pentru şcoala profesională. Anuţul a fost făcut de inspectorul general al ISJ Constanţa, Răducu Popescu. Acesta a precizat că nu poate gira învăţământ liceal într-o unitate unde în ultimii ani nu au fost rezultatele dorite la examene. „Cei care sunt în învăţământul liceal vor continua până termină studiile, dar din acest an şcolar nu se mai fac înscrieri“, a declarat Răducu Popescu. Precizăm că la acest liceu, dintr-o clasă de elevi de clasa a XII-a, doar doi s-au prezentat la examen, obţinând note de 1 şi 3.

Alte trei licee sunt în vizorul ISJ

Aceeaşi soartă ar putea să o aibă alte trei unităţi de învăţământ liceal din judeţ. Este vorba despre liceul din Deleni, Cumpăna, dar şi Nicolae Bălcescu unde, de asemenea, niciun elev nu a reuşit să treacă examenul de bacalaureat – nici în acest an, dar nici în cei anteriori.

Citiți continuarea, AICI.

Vineri, 11.07.2014.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply