Autorităţile judeţene dau asigurări că “salvamarii vor fi plătiţi şi nu sunt motive de îngrijorare”

0
746

De câţiva ani, plata salariilor salvamarilor a devenit o problemă naţională, în care instituţiile locale şi cele centrale caută soluţii pentru ca salvatorii de pe litoralul Mării Negre să poată fi remuneraţi, conform legislaţiei.

De aproape două luni există, potrivit factorilor implicaţi, un dialog prin care problema salariilor salvamarilor să fie rezolvată. La un moment dat, primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a spus chiar că a discutat la Bucureşti şi, dacă nu va exista o altă soluţie, salvamarii vor fi plătiţi din fondul de rezervă al Guvernului.

Ieri, vicepreşedintele C.J. Constanţa, Cristinel Dragomir, întrebat fiind dacă are informaţii despre vreo eventuală soluţie găsită, a spus că „nu sunt motive de îngrijorare”.

„Nu avem nicio veste, am făcut demersuri inclusiv la Secretariatul General al Guvernului, avem promisiuni, am discutat şi cu domnul senator Moga. Am făcut o solicitare de acum două săptămâni, şeful Secretariatului General al Guvernului ne-a asigurat că se va finanţa activitatea salvamarilor şi în acest an. Cam aşa s-a întâmplat mereu, banii au venit undeva la sfârşitul lunii iulie, nu avem motive de panică. Salvamarii vor fi plătiţi, nu sunt motive de îngrijorare”, a declarat vicele C.J. Constanţa.

(M.T.), observatordeconstanta.ro, 14.06.2014.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply