Sălbăticie pe plajele neînchiriate de pe litoral

0
1066

33 de sectoare de plajă din Năvodari, Eforii, Tuzla, 23 August, Mangalia şi Vama Veche nu au fost închiriate şi nu vor fi amenajate.

Soare, nisip şi susurul valurilor mării. Atât îşi doresc mulţi turişti care vin pe litoral. Nu vor nici muzică, nici animaţie, nici şezlonguri sau şampanie rece, servită la nisip. Doar linişte şi vreme bună. Cum staţiunile sunt aglomerate, astfel de plaje se găsesc în multe zone de-a lungul litoralului nostru, în porţiuni mai greu accesibile, la marginile localităţilor, însă de o frumuseţe deosebită. Singurii care vă pot deranja pe aceste plaje sunt pescăruşii şi, poate, un pescar – doi, întorşi din larg cu barca plină de peşte.

Surpriza din staţiunea Mamaia

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a finalizat şi cea de-a doua etapă de închiriere a plajelor pentru sezonul estival 2014. După prima etapă, desfăşurată în luna aprilie, au rămas necontractate 34 de sectoare de plajă. Acestea au fost scoase la licitaţie în urmă cu câteva zile, dar nimeni nu s-a înghesuit să le închirieze. Procedura s-a finalizat cu un singur contract, pentru un sector din Năvodari. 33 de porţiuni au rămas neînchiriate şi sigur nu veţi găsi acolo nici beach-baruri, nici muzică dată tare, nici umbreluţe chicioase.

Este vorba de porţiuni întregi între Năvodari şi Mamaia, în dreptul unor terenuri particulare, dar şi în dreptul complexului Phoenicia, de zone din Eforie Nord, Eforie Sud, de-a lungul cordonului Eforie Nord – Eforie Sud, în Tuzla, în 23 August, în Olimp, Venus, Mangalia, 2 Mai şi Vama Veche. În mod surprinzător, în staţiunea Mamaia, a rămas necontractat un sector de plajă, la nord de Melody, cu o suprafaţă de peste 3.300 de metri pătraţi.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Igienizate şi mecanizate de ABADL

Reprezentanţii Administraţiei Bazinele de Apă Dobrogea Litoral, administratorul plajelor, se aşteptau să nu reuşească să închirieze toate sectoarele. Nici în anii trecuţi nu au reuşit.

„Este vorba despre zone cu potenţial turistic scăzut şi agenţii economici nu sunt interesaţi. Asta nu înseamnă că nu sunt turişti care nu agreează tipul acesta de plajă sălbatică, fără gălăgie, şezlonguri, aglomeraţie şi beach-bar”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, directorul de investiţii din cadrul ABADL, Stelică Hagi.

Cititi mai mult in cugetliber.ro, Joi, 29 mai 2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply