THR Marea Neagră a luat “crema” contractelor cu Casa de Pensii

0
902


Lună de lună, sute de pensionari merg la tratament, „la băi“, în condiţii avantajoase, plătind numai jumătate din pensia brută, indiferent de valoarea ei. Pe lângă servicii de cazare şi masă, ei beneficiază şi de câteva proceduri medicale, la recomandarea medicului curant. Pe litoral, de ani buni, există câteva hoteluri fără pretenţii care s-au specializat în acest tip de servicii.

Recent, Casa Naţională de Pensii a finalizat o procedură de licitaţie deschisă pentru selectarea firmelor partenere în programul de tratament dedicat vârstnicilor. S-au făcut selecţii în toată ţara, în toate staţiunile balneare, inclusiv pe litoral. Aceleaşi firme care se ocupă dintotdeauna de tratamentul pensionarilor au câştigat şi acum, iar sumele pe care CNS le va aloca, pentru următoarele 9 luni, nu sunt deloc de neglijat.

Sanatoriul Balnear Mangalia şi-a atribuit un contract de 2.448.000 lei fără TVA, în condiţiile în care valoarea estimată a achiziţiei era de 6.700.800 lei. Şi Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat – Sucursala Neptun a câştigat pe segmentul servicii de cazare, masă şi tratament medical de recuperare pentru pensionari, suma adjudecată fiind puţin mai mare decât estimarea iniţială – 2.598.600 lei, faţă de 2.554.680 lei. De departe, însă, cea mai mare sumă pe care o va plăti C.N.P. va ajunge la THR Marea Neagră, care şi-a adjudecat două contracte, unul de 10.443.200 lei, celălalt mai modest, de numai 370.440 lei. Şi în aceste cazuri, contractele se vor semna pentru 9 luni. THR deţine unităţi de cazare şi tratament în staţiunile Eforie, Venus, Neptun şi Saturn, bazele de tratament fiind poziţionate în Eforie şi Saturn. La baza de la Eforie se foloseşte nămolul sapropelic din lacul Techirghiol.

De anul trecut, pensionarii care beneficiază de bilete de tratament în baze balneare, prin Casa de Pensii, trebuie să achite o contribuţie proprie de 50% din valoarea pensiei brute. Cei care au, pe lângă pensie, şi salariu, plătesc jumătate din venitul total brut lunar, calculat din pensie şi salariu. Tot de anul trecut s-a modificat şi procedura de atribuire a biletelor de tratament. Pentru fiecare dosar se acordă un punctaj, în funcţie de valoarea pensiei, de staţiunea aleasă, de perioada în care doreşte să plece, precum şi de repartizarea, în anul anterior, a unui astfel de bilet.

Netty Dumitrache, observator.ro, Joi, 29 mai 2014.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply