Prima piață cu produse 100% locale, înființată într-un oraș din România!

0
740

Piața va fi înființată într-un cartier din Oradea, pe un spațiu de parcări, iar producătorii verificați vor vinde numai produse realizate în gospodăria sau ferma proprie, mai ales legume și fructe de sezon.

Radu Silaghi, directorul executiv al Asociației Firmelor Bihorene (AFB), susține că prețurile produselor vor fi sub cele practicate în alte piețe.

“Este un proiect-pilot prin care dorim să oferim orădenilor, din ce în ce mai preocupați de ceea ce pun pe masă, alimente din producția autohtonă. Am contactat deja peste o sută de producători locali din întreg județul, cu care vom colabora pentru acest proiect numit AFB Local Market”, a spus Radu Silaghi, pentru agerpres.ro. 

Recent, și autoritățile locale din Timișoara au aprobat înființarea unei piețe țărănești volante, unde va fi interzisă vânzarea produselor din import.

Astfel, începând din 10 mai, producătorii locali își vor putea expune gratuit marfa în fiecare zi de sâmbătă, când va fi organizată piața.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Fără mese rezervate pentru comercianţi şi fără presiuni din partea acestora. O piaţă în care preţurile trebuie să aibă la bază doar raportul dintre cerere şi ofertă. Sper ca eforturile din toată această perioadă să se concretizeze în producători care să găsescă clienţi numeroşi şi timişoreni care să se întoarcă acasă cu produse proaspete, naturale şi la preţuri corecte”, a afirmat consilierul local Ștefan Sandu, unul dintre inițiatorii proiectului, citat de tion.ro.

Mai mult, AICI.

Foto: Yahoo News/Getty Images – Orădenii vor avea o piață cu produse 100% locale.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply