Angajatorii de pe litoral caută disperaţi forţă de muncă!

0
947

Un pas până la startul sezonului!

SE REDUCE ŞOMAJUL

Odată cu venirea primăverii, numărul locurilor de muncă disponibile şomerilor constănţeni creşte de la o zi la alta. Dacă, la începutul anului, ponderea locurilor de muncă vacante era de până în 100 de joburi pe zi, acum, la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Constanţa (AJOFM) se primesc zilnic chiar şi 300 de oferte.

Potrivit directorului executiv al AJOFM, Gheorghe Buşu, această creştere a numărului de locuri vacante va fi constantă până la începutul lui mai, pentru că, începând cu luna viitoare, agenţii economici de pe litoral vor fi în căutare de forţă de muncă pentru perioada de sezon. Astfel, litoralul românesc va avea nevoie atât de barmani, cameriste, femei de serviciu, dar şi de recepţionere sau administratori de hotel.

„În perioada următoare, estimăm reducerea numărului de şomeri înregistraţi, întrucât o caracteristică semnificativă a judeţului Constanţa o reprezintă activităţile din turism, care absorb o forţă de muncă importantă. Din păcate, dezavantajul este acela că munca se derulează pe o perioadă limitată de timp”, a spus Buşu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

477 DE JOBURI VACANTE

Până miercuri, 16 aprilie, AJOFM propune 477 de posturi în diferite domenii, atât pentru persoanele care cunosc o meserie, cât şi pentru cele cu studii medii. Ca de obicei, cele mai puţine locuri de muncă sunt pentru persoanele cu studii superioare. Potrivit listei AJOFM Constanţa, creşterea numărului de joburi vacante pentru hotelurile, restaurantele şi terasele de pe litoral deja se observă.

Astfel, angajatorii constănţeni caută lucrători în bucătărie, adică spălători de vase mari (44 posturi), cameriste (43 posturi), bucătari (35 posturi), recepţioneri hotel (19 posturi), ospătari (51), barmani (22 posturi), îngrijitori spaţii hoteliere (12 posturi). Totodată, mai sunt solicitaţi muncitori necalificaţi în agricultură (19), agenţi de securitate (25), electricieni de reparaţii întreţinere (10), ambalatori manuali (14), lăcătuşi mecanici (30) etc. Pentru cei cu studii superioare sunt disponibile un post de redactor, două de inginer centrale nuclear-electrice şi două de inginer mecanic.

Persoanele interesate se pot adresa AJOFM Constanţa, la sediul de pe strada Lacului nr. 14, telefon 0241/481.53.

Dana ANTOHE, telegrafonline.ro, 12.04.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply