La Mangalia: Cererea de locuinţe – mare, posibilităţile – reduse

0
911

 

Primăria Mangalia a preluat un imobil de la societatea Daewoo-Mangalia Heavy Industries, pe care doreşte să-l reabiliteze şi să amenajeze aproximativ 100 de locuinţe.

CERERE

Cererea de locuinţe la Mangalia a crescut constant în ultimii ani, iar autorităţile fac faţă cu greu solicitărilor, în condiţiile în care, pe fondul unei crize profunde, investiţiile în sector au fost tot mai puţine. Dacă, în trecut, la Mangalia nu s-a putut investi prea mult în construirea de locuinţe din cauza blocajelor politice, acum, primarul Cristian Radu caută diverse soluţii pentru mărirea fondului locativ al oraşului. El a spus că, în prezent, la Primărie sunt înregistrate mai bine de 1.000 de cereri pentru acordarea de apartamente şi garsoniere. „70% dintre locuitorii care vin la audienţe solicită acordarea de locuinţe. Situaţia de la Mangalia este destul de gravă, în condiţiile în care la Primărie sunt înregistrate mii de astfel de cereri”, a spus primarul.

LOCUINŢE

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Edilul Mangaliei a declarat că una dintre soluţiile ideale pentru rezolvarea crizei spaţiilor de locuit este construirea de blocuri de tip ANL. În acest sens, edilul a spus că Primăria a transmis către Agenţia Naţională pentru Locuinţe o suprafaţă de teren de aproape 9.000 de metri pătraţi, din domeniul privat al municipiului, în vederea construirii de locuinţe pentru tineri. Terenul este transmis cu titlu gratuit, iar pe acesta Agenţia va ridica 84 de apartamente. Pentru ca proiectul să devină realitate, primarul Mangaliei spune că Guvernul trebuie să aloce fondurile necesare demarării sale.

„Am depus la Guvern documentele necesare privind construirea de blocuri de tip ANL şi sper ca anul viitor să se înceapă construcţia acestor locuinţe”, a spus Cristian Radu. De asemenea, conducerea administraţiei locale a încheiat, zilele trecute, un contract pentru preluarea unui imobil care se află în proprietatea societăţii Daewoo-Mangalia Heavy Industries, pe care administraţia locală doreşte să-l reabiliteze şi să amenajeze aproximativ 100 de locuinţe, care să fie atribuite tinerilor. “Proiectul nu va fi costisitor, mai ales că imobilul este deja ridicat. Totul este să-l modernizăm, astfel încât să facem fericiţi cât mai mulţi tineri care nu au o locuinţă”, a spus Radu.

Tatian IORGA, telegrafonline.ro, 22.03.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply