“Rom nu înseamnă România” – Viviane Reding

0
965

“Rom” nu înseamnă România, a declarat Viviane Reding, vicepreşedinte al Comisiei Europene (CE) şi comisar european pentru justiţie, marţi, în prezentarea concluziilor din cadrul Comitetului Regiunilor, care a avut loc la Bruxelles, potrivit Agerpres.

Vicepreşedintele Comisiei Europene a răspuns unei intervenţii a primarului Mariana Gâju, preşedinte al Asociaţiei Comunelor din România şi primar al comunei constănţene Cumpăna, localitate eterogenă, compusă din români, turci, tătari şi romi.

Primarul de Cumpăna a subliniat că numele de “rom” nu vine de la români şi că romii există atât în România, cât şi în celelalte state europene Ţara noastră nu trebuie să devină o ţintă a Uniunii Europene doar fiindcă are o populaţie eterogenă iar dreptul la liberă circulaţie trebuie să le fie garantat tuturor cetăţenilor europeni pentru a putea munci şi depăşi criza economică prezentă în toată Uniunea Europeană, a mai explicat Mariana Gâju.

“Da, aveţi dreptate, prieteni români, rom nu înseamnă România, nu vine de la România. Avem 12 milioane de romi, dintre care marea majoritate trăiesc în sărăcie cruntă în multe state membre (…) Avem cu toţii răspundere“, a declarat comisarul european.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cititi  mai mult pe ro.stiri.yahoo.com/, 12.02.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply