Plajele româneşti urmează să fie evaluate în programul „Blue Flag”

0
939

„Steagul Albastru” se acordă plajelor care îndeplinesc standardele de calitate.

Pe 6 februarie 2014 va avea loc la București întrunirea Juriului național de evaluare a îndeplinirii criteriilor programului „Steagul Albastru – Blue Flag”, anunţă Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT). Programul este coordonat de Ministerul Turismului şi de cel al Apelor şi Protecţiei Mediului.

„Steagul Albastru” este o certificare acordată anual de către Fundaţia pentru Educaţie Ecologică (FEE) plajelor şi porturilor din toată lumea care îndeplinesc anumite criterii legate de calitatea apei, siguranţă, educaţie şi management ecologic.

Concesionarii plajelor şi porturilor de agrement care primesc „Steagul Albastru” au anumite beneficii, precum: prezenţa pe harta mondială a localităţilor cu plaje „Blue Flag”, plaje care prezintă standarde ridicate de mediu şi siguranţă, posibilitatea utilizării acestui simbol pentru promovarea plajei la nivel local, naţional şi internaţional.

„Steagul Albastru este un simbol al protecţiei mediului la cel mai înalt standard, plajele şi porturile de agrement care au această distincţie fiind extrem de căutate de turişti, cu precădere cei din Suedia, Norvegia, Danemarca, Marea Britanie, Franţa şi Germania”, explică Adriana Caranfil, consilier de marketing al ANAT, în cadrul unui comunicat postat pe site-ul organizaţiei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cititi mai mult pe ro.stiri.yahoo.com/, 04.02.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply