Luptă pentru propuneri: Primarul Mangaliei, depăşit de consilierii locali

0
744

Telegraf: Pentru că aleşii din Consiliul Local din Mangalia i-au luat-o înainte cu reducerea preţului de facturare a gigacaloriei, primarul Cristian Radu a fost nevoit să retragă, ieri seară, de pe ordinea de zi a Consiliului Local, proiectul său care prevedea, de asemenea, o reducere a tarifului de facturare a gigacaloriei.

RETRAGERE

Racordarea centralelor termice la reţeaua de gaz a creat premisele reducerii preţului gigacaloriei la Mangalia, atât cel de producere, cât şi cel de facturare pentru populaţie. Profitând de finalizarea lucrărilor, aleşii locali au dat năvală, care mai de care, să vină în ajutorul populaţiei, propunând reducerea preţului de facturare a gigacaloriei. Pe de o parte, 15 consilieri locali din Mangalia (PSD, PDL, PP-DD şi PRM), profitând de faptul că primarul Cristian Radu este plecat din localitate, s-au grăbit, săptămâna trecută, să aprobe, într-o şedinţă extraordinară, o hotărâre privind reducerea preţului de facturare a gigacaloriei pentru populaţie de la 295 de lei la 240 de lei.

Pe de altă parte, aceeaşi intenţie a avut-o şi edilul Mangaliei, care a propus ca acest lucru să se facă în şedinţa ordinară a Consiliului Local din luna ianuarie, care a fost convocată ieri seară. Cum consilierii i-au luat-o înainte, primarul Cristian Radu a fost nevoit să scoată de pe ordinea de zi proiectul său.

„Nu-şi mai avea rostul, de vreme ce consilierii aprobaseră deja reducerea preţului de facturare a gigacaloriei, care este valabilă de la 1 ianuarie 2014. Oricum, cert este că, indiferent cine a propus, cei care au de câştigat sunt cetăţenii, care nu vor mai plăti facturi uriaşe la încălzire”, au spus surse din Primărie.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

De partea cealaltă, consilierii locali au afirmat că hotărârea adoptată săptămâna trecută prevede o diminuare şi mai drastică a preţului de facturare a gigacaloriei, care ar urma să intre în vigoare de la 1 noiembrie, preţul urmând să scadă de la 240 de lei la 200 de lei.

Tatian IORGA, telegrafonline.ro/, 29 ian.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply