Scandal cât casa în C.L.Mangalia. Preţul gigacaloriei, campanie electorală pentru consilieri

0
1066

Observator de Constanta: Consilierii promovează proiectul primarului Cristian Radu, edilul le reaminteşte că iniţiativa îi aparţine, iar cetăţenii din municipiul Mangalia cunosc acest demers încă de anul trecut, când s-a întâlnit cu ei şi au discutat acest aspect. În funcţie de resursele bugetare de care Municipalitatea dispune în 2014, Cristian Radu vrea să propună acordarea de subvenţii pentru căldură.

Când mulţi credeau că scandalurile stau departe de aleşii locali şi de primarul din Mangalia, începutul de an electoral 2014 pare să-i trimită, din nou, pe cei care au grijă de destinul oraşului într-o dispută demnă de toată jena. Preţul gigacaloriei este, de data aceasta, cauza tensiunilor din sala de şedinţe a Consiliului Local.

Vineri, aşa cum au anunţat, consilierii social-democraţi din Mangalia au aprobat un proiect de hotărâre prin care susţin reducerea preţului gigacaloriei pentru populaţie, de la 295 la 240 de lei.

Ceea ce cetăţenii din Mangalia cunosc deja este că primarul Cristian Radu a vorbit, încă de anul trecut, despre un proiect care priveşte micşorarea preţului gigacaloriei şi a anunţat că de luna aceasta se va lua în calcul un astfel de proiect.

Vineri, consilierii social-democraţi i-au luat-o înainte şi au votat, în şedinţă, un preţ de 240 de lei (T.V.A. inclusă) pentru gigacalorie. Desigur, pentru mulţi, această grabă nu ar însemna decât strategie electorală, 2014 fiind an de alegeri pentru Parlamentul European, dar şi pentru Preşedinţie.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Trebuie precizat că proiectul social-democraţilor din Mangalia a fost promovat de către viceprimarul Bogdan Maganu şi susţinut de către colegii săi. Primarul Cristian Radu nu a participat la întâlnire, nefiind în localitate.

Ieri, a avut loc o nouă şedinţă a Consiliului Local, de data aceasta convocată de către primar. „Nici nu mai are importanţă cine a adus proiectul în Consiliul Local, cetăţenii ştiu că iniţiativa este a mea, iar la viitoarele alegeri pe mine mă vor trage de mânecă şi mă vor chestiona în legătură cu ceea ce am făcut. Proiectul a fost discutat cu mulţi dintre locuitorii Mangaliei încă de anul trecut. Chiar dacă s-ar fi votat azi (ieri – n.r.) sau vineri (24 ianuarie – n.r.), tot cu 1 ianuarie intra în vigoare“, a explicat primarul Cristian Radu.

Întrebat dacă, din punctul său de vedere, acţiunea colegilor din consiliu poate fi catalogată ca fiind una electorală, Cristian Radu ne-a răspuns: „Partidul meu este Mangalia, nu fac parte din niciun partid politic. Dacă locuitorilor din Mangalia le este bine, îmi este şi mie. O decalare de trei zile a şedinţei nu înseamnă nimic, sunt mulţumit că au promovat ideea mea. O altă mulţumire este că, la aproape doi ani de la alegeri, în Mangalia funcţionează centralele pe gaz şi a fost redus şi preţul gigacaloriei“.

Un alt aspect al proiectului privind preţul gigacaloriei priveşte intenţia primarului Cristian Radu de acordare a subvenţiilor pentru căldură, conform veniturilor fiecărui abonat, însă această propunere urmează să fie discutată după ce va fi aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul în curs. Ieri, aleşii locali întruniţi în şedinţă au amânat votarea proiectului de buget, acesta având nevoie de încă un aviz.

Mihaela TÎRPAN, observator.ro/, 29 ian.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply