Hotărâre – Preţul gigacaloriei, redus în două etape la Mangalia

0
879

Consilierul local Bogdan Maganu a declarat că 15 din 19 consilieri locali din Mangalia au hotărât, vineri, ca, începând cu 1 ianuarie 2014, să fie redus preţul de facturare a energiei termice către populaţie de la 295 de lei la 240 de lei, iar de la 1 noiembrie, preţul să scadă la 200 de lei.

DECIZIE

E bătut în cuie. 15 consilieri locali din Mangalia (PSD, PDL, PP-DD şi PRM) au hotărât vineri seara, în cadrul unei şedinţe extraordinare, reducerea preţului de facturare a energiei termice către populaţie de la 295 de lei la 240 de lei. Potrivit hotărârii, noul preţ al gigacaloriei este valabil de la 1 ianuarie 2014.

Viceprimarul Bogdan Maganu, care este şi consilier local, a declarat că această reducere a fost posibilă datorită racordării centralelor termice la reţeaua de gaz. „Hotărârea vine în ajutorul populaţiei cu o situaţie materială precară“, a declarat Maganu.

În plus, viceprimarul a spus că aceeaşi hotărâre mai prevede o diminuare şi mai drastică a preţului de facturare a gigacaloriei, care ar urma să intre în vigoare de la 1 noiembrie, preţul urmând să scadă de la 240 de lei la 200 de lei. Bogdan Maganu a afirmat că, datorită faptului că societatea de distribuţie şi furnizare a energiei termice, Goldterm SA, a finalizat racordarea centralelor termice la gaz, preţul de producere a energiei termice s-a redus considerabil.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

REDUCERE

În altă ordine de idei, intenţia de reducere a preţului de facturare a energiei termice o are şi primarul Cristian Radu, care a convocat, pentru marţi, o şedinţă a Consiliului Local, în cadrul căreia va propune reducerea preţului la gigacalorie. Însă, în condiţiile în care a fost adoptată deja o hotărâre pentru reducerea preţului gigacaloriei, aleşii au spus că iniţiativa primarului nu-şi mai are rostul.

Tatian IORGA, telegrafonline.ro/, 25 ian.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply