Pregătiri de Bobotează la Constanţa: 120.000 de sticle cu apă sfințită pentru credincioși

0
672

La Constanţa, toată lumea se pregăteşte de Bobotează. La sediul Arhiepiscopiei Tomisului a apărut, peste noapte, un munte de sticle de plastic în care va fi pusă apă sfinţită.  100 de credincioşi lucrează în trei schimburi sa pregăteasca Aghiazma Mare. Cele 100 de mii de sticle trebuie să fie gata duminică dimineaţă, atunci când se ţine Slujba din ajunul Bobotezei.

Pregătiri de Bobotează la Constanța.

În anii trecuţi, de Bobotează, creştinii din Constanţa dădeau adevărate lupte pentru a pune mâna pe agheasmă, iar multă apă sfinţită se risipea. Ideea sticlelor de agheazmă, introdusă de Arhiepiscopia Tomisului, s-a dovedit bună, mai ales că se evită înghesuială şi scandalul.

Zeci de mii de recipiente din plastic au fost fabricate special pentru a fi umplute sâmbătă de marinarii militari şi de pompieri.

Au fost pregătite 120 de mii de sticle, ele vor fi împărţite credincioşilor cu ajutorul jandarmeriei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Sticlele cu apă sfinţită sunt uşor de recunoscut.

Pe fiecare este lipită o etichetă pe care scrie „Aghiazma Mare” şi anul în care s-a sfinţit apa. Mai-marii bisericii spun că apa sfinţită rezistă chiar şi 20-30 ani.

Voluntarii s-au dovedit indispensabili când a venit vorba de etichetarea sticlelor. Mai mulţi preoţi, studenţi la teologie sau apropiaţi ai bisericii au făcut o noapte albă pentru a da o mână de ajutor preoţilor de la Arhiepiscopia Tomisului.

Duminică dimineaţa, PET-urile vor fi umplute cu apă sfinţită, iar luni, de Bobotează, credincioşii vor pleca în procesiune de la Catedrala Sf Petru şi Pavel către Cazinoul din Constanţa, acolo unde are loc ceremonia aruncării crucii în apa mării.

Cititi mai mult aici: http://stiri.tvr.ro/pregatiri-de-boboteaza-la-constanta–120-000-de-sticle-cu-apa-sfin–ita-pentru-credincio–i_38836.html#sthash.B9k4ANwW.dpuf


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply