Un an nou cu taxe multe

0
830

Noul Cod Fiscal valabil de la 1 ianuarie 2014 aduce o serie de modificari privind impozitarea microîntreprinderilor, a  profitului si veniturilor, precum si taxarea constructiilor speciale si majorarea redeventelor.

In domeniul impozitului pe profit, modificarile si completarile aduse Codului Fiscal prevad scutirea impozitarii veniturilor din dividende primite de la persoane juridice din state terte cu care Romania are incheiata o conventie de evitare a dublei impuneri, scutirea castigurilor de capital realizate de contribuabili din vanzarea/cesionarea titlurilor de participare, scutirea veniturilor obtinute de o persoana juridica romana din lichidarea unei alte persoane juridice. Aceste scutiri se acorda in conditiile in care contribuabilul detine pe o perioada neintrerupta de un an minimum 10% din capitalul social al persoanei juridice la care are titlurile de participare.

Regimul fiscal al microintreprinderilor

Noul Cod Fiscal prevede conditiile de schimbare a anului fiscal pentru contribuabilii care solicita modificarea exercitiului financiar, in sensul reportarii sumelor care raman nededuse in anul fiscal. Este vorba de acele sume care depasesc limita minima care se scade din impozitul pe profit, respectiv de 3 la mie din cifra de afaceri, dar nu mai mult de 20% din impozitul pe profit, in urmatorii sapte ani consecutivi.

In ceea ce priveste impozitul pe veniturile microintreprinderilor, contribuabilii care realizeaza venituri din consultanta si management nu mai aplica sistemul de impozitare pe veniturile microintreprinderilor, daca ponderea veniturilor realizate din consultanta si management in total venituri este peste 20%. Pe de alta parte, s-au eliminat din baza de impunere veniturile reprezentand diferentele de curs valutar si reducerile comerciale acordate ulterior facturarii.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea articolului, aici: http://www.enational.ro/news/business/un-an-nou-cu-taxe-multe-363390.html/#ixzz2pMLGoWFA


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply