Guvernul modifică Legea Educației prin Ordonanță de Urgență

0
703

Durata învățământului obligatoriu crește la 11 ani și clasa a IX-a rămâne la liceu.

Cand vor da elevii examene interdisciplinare la Evaluarea Nationala si la Bacalaureat?

Guvernul a adoptat in sedinta de luni, 23 decembrie, OUG pentru modificarea Legii Educatiei Nationale nr.1/2011 si pentru luarea unor masuri in domeniul invatamantului.

Principalele modificari pe care le aduce ordonanta la Legea Educatiei Nationale (LEN):

  • se mentine durata de 4 ani pentru ciclul gimnazial si pentru liceu. Ordonanta de Urgenta elimina prevederea Legii Educatiei Nationale potrivit careia clasa a IX-a trebuia sa treaca in invatamantul gimnazial si liceul sa se reduca la o durata de 3 ani;
  • creste durata invatamantului obligatoriu de la 10 la 11 ani. Prin introducerea clasei pregatitoare si prin mentinerea duratei de 4 ani a liceului, invatamantul obligatoriu creste de la o durata de 10 ani la una de 11 ani. Prin urmare, invatamantul obligatoriu va fi format din:

– clasa pregatitoare;
– clasele I – VIII;
– clasele IX – X, pentru cei care aleg traseul liceal, respectiv primii doi ani ai scolii profesionale, pentru cei care aleg traseul invatamantului profesional si tehnic.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cititi continuarea pe http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16270760-guvernul-modifica-legea-educatiei-prin-ordonanta-urgenta-durata-invatamantului-obligatoriu-creste-11-ani-clasa-ramane-liceu-cand-vor-elevii-examene-interdisciplinare-evaluarea-nationala-bacalaureat.htm


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply