Mangalia – Titlul de Cetăţean de Onoare pentru veteranii de război

0
701

Titlu de cetăţean de onoare pentru veteranii de război

Consilierii locali din Mangalia au hotărât, ieri seară, să acorde titlul de Cetăţean de Onoare pentru cinci veterani de război.

Cinci veterani de război din Mangalia, care au luptat în cea de-a doua conflagraţie mondială, vor fi recompensaţi de Primărie cu titlul de cetăţean de onoare.

Petre Turtucăianu, Ion-Chiriţă Păun, Ion Ion, Alexandru Panait şi Nicolae Stan vor primi distincţia în luna ianuarie, de la primarul municipiului, Cristian Radu. Decizia de a oferi titlul de Cetăţean de Onoare veteranilor de război a fost luată, ieri seară, de Consiliul Local.

„Cine nu îşi cinsteşte aşa cum se cuvine eroii, ci îşi caută protectori, îşi găseşte stăpâni, spunea, cândva, Nicolae Iorga. De aceea, trebuie să ne cinstim şi noi înaintaşii, mai ales atunci cât mai sunt încă în viaţă. Trebuie să le mulţumim pentru că au luptat pentru neatârnarea neamului”, a spus iniţiatorul proiectului, Cristian Radu. Potrivit acestuia, veteranii au între 90 şi 97 de ani şi sunt membri ai Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război.

Tatian IORGA, telegrafonline.ro, Joi, 19 dec.2013.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply