Foarte mulţi români renunţă la proiectele cu fonduri UE, din cauza băncilor

0
534

Foarte mulţi români au renunţat la proiectele prin care puteau obţine bani europeni, din cauză că băncile nu au dorit să-i crediteze, problemă pe care Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale încearcă să o rezolve, promiţând băncilor care vor cofinanţa proiectele pe fonduri UE că vor gestiona toţi cei 21 de miliarde de euro de la UE, potrivit directorului general adjunct al APDRP, Nicolae Popa.

‘Vrem să vedem ce se întâmplă cu cofinanţarea. Cea mai mare problemă în momentul de faţă este cofinanţarea proiectelor pe fonduri europene, unde, din statisticile noastre, din realităţile noastre din programul pe anul trecut, a rezultat că foarte mulţi au renunţat nu de bunăvoie, ci de nevoie, la implementarea proiectelor, pentru că nu au avut bani de cofinanţare. Băncile nu au vrut să-i asculte, nu au vrut să-i ajute, nu au vrut să-i sprijine, nu au vrut să negocieze cu ei şi au rămas fără sumele acestea, care să dovedească că pot să realizeze proiectul’, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, Nicolae Popa.

Acesta spune că ministerul cere băncilor să scadă dobânzile pentru creditele necesare cofinanţării proiectele europene.

‘De aceea, noi am avut discuţii cu foarte multe bănci, cred că am avut vreo 12 întâlniri, unde le-am sugerat să vină alături de noi şi să înţeleagă că şi noi îi ajutăm pe ei şi ei să ne ajute pe noi, prin oferirea a unui pachet de creditare mult mai accesibil, cu dobânzi mai mici faţă de cele existente în momentul de faţă’, a adăugat Nicolae Popa.

Directorul general adjunct al APDRP spune că ministerul va dirija cele 21 de miliarde de euro doar la băncile care-i va sprijini pe cei care au nevoie de cofinanţare pentru proiecte cu fonduri europene.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea articolului, în Capital.ro Vineri, 13 Decembrie 2013.

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/foarte-multi-renunta-la-proiectele-cu-fonduri-ue-din-cauza-bancilor-189905.html


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply