Comandamentul de iarnă garantează: Mangalia nu va avea drumuri blocate!

0
643

Temperaturile scăzute de afară şi avertizările meteorologilor referitoare la codul galben de ninsori şi precipitaţii mixte au determinat autorităţile publice locale să reactiveze Comandamentul de iarnă.

Acesta este condus de către primarul Cristian Radu – preşedinte, directorul Poliţiei Locale, Dan Vucea – vicepreşedinte, respectiv directorul general al ADPP, Cătălin Cornaci, Şeful Corpului de Control, Daniel Ioniţă şi consilierul departamentului de Transport, Claudiu Năstase – membri.

Potrivit vicepreşedintelui Comandamentului de iarnă, Dan Vucea structura coordonează activităţile de deszăpezire ce se vor executa pe parcursul întregului sezon rece. „Avem încheiat contract cu firma Polaris încă din vară. Am întocmit un plan de măsuri privind modul de acţionare în sezonul 2013 – 2014.

Suntem pregătiţi cu toate utilajele de care avem nevoie, lame, excavatoare, vole etc. Dacă iarna va fi grea, cu multă zăpadă, putem aduce, suplimentar, 6 utilaje. De asemenea, în baza unui parteneriat cu DMHI, şantierul ne poate pune la dispoziţie alte utilaje de care avem nevoie”, ne-a declarat directorul Poliţiei Locale Mangalia, Dan Vucea.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

La rândul său, reprezentantul firmei de salubrizare şi deszăpezire, ne-a asigurat că iarna nu îi va lua prin surprindere pe membrii Comandamentului. „Suntem pregătiţi pentru iarna ce a început. Avem în stoc 800 tone de material antiderapant, un amestec de sare şi nisip. De asemenea, dispunem de 10 tone de clorură lichidă şi de alte 400 kg de clorură solidă. Pentru o mai bună eficienţă, pe trotuare se va împrăştia sare pură”, ne-a precizat directorul Polaris Mangalia, Florin Jianu.

Reprezentanţii Comandamentului de iarnă ne-au mai informat că la fiecare intersecţie din Mangalia s-au creat mici depozite cu material antiderapant ce poate fi împrăştiat rapid, în special în cursul nopţii, fără să se mai piardă timp cu transportarea acestuia de la garajul societăţii de salubrizare. Printre zonele „dotate” cu nisip se află Bulevardul 1 Decembrie, Portului, Casa Armatei, perimetrul Sanatoriului Balnear şi de Recuperare şi Spitalul Municipal Mangalia.

editiadesud.ro, 27.11.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply