Şedinţă cu cântec la primărie: într-o singură oră, consilierii au fost solicitaţi de două ori să voteze rectificarea bugetară!

0
577

Cum orice lucru trebuie să aibă o premieră, la Mangalia ieri a avut loc o şedinţă de îndată, cu… repetiţie!

Şi asta pentru că, deşi convocată pentru orele 15.00, şedinţa, ce nu a avut decât un singur punct pe ordinea de zi şi anume aprobarea rectificării bugetare a Consiliului Local Mangalia pentru 2013, nu a reuşit să aducă, la masa discuţiilor, decât opt consilieri: patru PDL, doi PNL, unul PPDD şi unul PRM. Adică un număr insuficient pentru a se crea o majoritate, cu care s-ar fi aprobat (sau nu) rectificarea cu pricina.

După mai puţin de o oră, şedinţa a fost reluată. Şi asta după ce, aflat într-o altă adunare (cea cu taximetriştii din Mangalia), primarul Cristian Radu i-a blamat, public, pe chiulangii, despre care a afirmat că vor răspunde în faţa cetăţenilor.

Mai mult, edilul a purtat o convorbire telefonică cu directorul Spitalului Mangalia, dr. Liviu Mocanu, care solicitase, la un punct din rectificarea bugetului local, o suplimentare pentru cheltuieli materiale şi de investiţii în valoare de 450.000 de lei. Se pare că, pus în temă, tocmai managerul unităţii spitaliceşti i-ar fi adus la sentimente mai bune pe consilierii iniţial absenţi.

După o oră, majoritatea aleşilor locali votau rectificarea de buget cu privire la Spitalul Mangalia, dar nu şi celelalte subpuncte ale proiectului de hotărâre. Printre acestea se numărau diminuarea sumei de 450.000 de lei la capitolul „Cultură“, alături de o altă diminuare, cu 1.014.764 lei, la cheltuieli-transferuri ADPP şi o suplimentare cu aceeaşi sumă a capitolului „Salubrizare“.

editiadesud.ro, 27.11.2013.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply