Directorul Goldterm, Dan Georgescu: „Persoanele care nu au cu ce să plătească întreţinerea, vor primi ajutoare de urgenţă”

0
782

Directorul general al Goldterm Mangalia, Dan Georgescu ne-a declarat că, la această dată, situaţia datoriilor este ţinută sub control. În cazul unor asociaţii ce figurau cu restanţe mari, s-a decis eşalonarea acestora, astfel să poată fi achitate în timp.

Pe de altă parte, s-a dispus efectuarea unor verificări menite să stabilească familiile care nu deţin veniturile necesare achitării debitelor, dar şi pe cele care, deşi au posibilităţi financiare, refuză sau amână la nesfârşit să le plătească.

„Am identificat deţinători de magazine, mici sau mari întreprinzători care, de luni bune, refuză pur şi simplu să plătească întreţinerea. În cazul acestora, este vorba despre rea-credinţă. La o altă asociaţie, formată doar dintr-o scară de bloc, oamenii riscă să rămână fără căldură şi apă rece din cauza unei singure familii ce a acumulat datorii uriaşe pe care nu doreşte să le achite nici măcar în tranşe, deşi dispune de bani.

În ceea ce priveşte familiile nevoiaşe, care nu realizează venituri şi, astfel, nu au cu ce să plătească întreţinerea, am hotărât să facem adresă către Comisia Socială a Consiliului Local în vederea acordării unor ajutoare de urgenţă. Va fi analizat fiecare caz în parte. În acest moment, toate asociaţiile din Mangalia, indiferent dacă au sau nu datorii, primesc agent termic”, ne-a declarat directorul Goldterm Mangalia.

Alte 8 centrale termice vor fi racordate, zilele acestea, la reţeaua de gaze

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Un caz particular îl reprezintă cel al familiilor plecate să muncească în străinătate, unde locuiesc 8-9 luni pe an. Multe dintre acestea nu s-au debranşat, astfel că primind căldură, facturile la întreţinere s-au strâns şi s-au acumulat sume foarte mari de bani.

„Nimeni nu pleacă mai mult de jumătate de an într-o ţară străină de plăcere. Nu este normal ca la revenirea în oraş să dea întreaga sumă câştigată cu greu acolo pentru întreţinere. Astfel, am decis ca în cazul acelor familii să executăm lucrări de debranşare individuale”, a mai precizat directorul Dan Georgescu.

Ar mai fi de spus faptul că şi în prezent se lucrează la racordarea celorlalte centrale termice din oraş la reţeaua de gaze. Mai exact, în câteva zile alte 8 CT-uri vor funcţiona pe gaz, fiind înlocuit combustibilul lichid uşor (CLU). Probleme se înregistrează la Centrala Termică nr. 25, aflată la Olimp, unde s-au efectuat ample lucrări de extindere a reţelei, astfel că aici, racordarea la gaze va mai dura. Aceeaşi situaţie există şi la Asociaţia nr. 28, de care aparţine clădirea de apartamente a fostului GOLD.

Directorul Goldterm ne-a asigurat că toate locuinţele familiilor branşate vor fi încălzite non-stop, temperatura din interior fiind reglată direct din aparate în funcţie de vremea de afară. „Datorită arzătoarelor noi pe gaz, temperatura din centrală se va corela automatizat cu cea din exterior, nemaiîntâmplându-se ca în cazul CLU, atingerea temperaturii optime să se realizeze în câteva ore”, a explicat Dan Georgescu.

Reţeaua de gaze a fost introdusă şi la Spitalul Municipal Mangalia, iar în funcţie de fondurile existente şi centralele unităţilor şcolare vor funcţiona, cel târziu din ianuarie 2014, tot cu acest tip de combustibil.

editiadesud.ro, 27.11.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply