Mangalia, vizitată de investitori renumiţi din Israel, interesaţi de potenţialul zonei

0
587

Primăria Municipiului Mangalia a primit, joi, vizita unei delegaţii din oraşul israelian Karmiel.

Oaspeţii, Dalia şi Michael Kreindler, Basam Halabi şi Amir Barakat, s-au întâlnit cu reprezentanţii administraţiei publice locale şi anume primarul municipiului, Cristian Radu, administratorul public, Romulus Dumitrana, consilierul personal Ana Toma, Silvana Cojocăraşu, consilier Relaţii Internaţionale.

De asemenea, au mai participat din partea gazdelor Tatiana Odobescu, directorul Centrului Cultural, dr. Liviu Mocanu, directorul Spitalului Municipal Mangalia, Ioan Ungurean, directorul Parcului Industrial, Răzvan Calotă, arhitectul-şef al Primăriei şi Dumitru Filip, directorul Direcţiei de Turism şi Servicii Publice.

Scopul întâlnirii l-a reprezentat prezentarea oportunităţilor pe care invitaţii le pot fructifica în baza parteneriatului de colaborare cu Mangalia.

Aceştia reprezintă oraşul Karmiel cu care municipiul nostru este înfrăţit şi vin din sfera educaţiei şi afacerilor.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Vizita lor mai este prilejuită şi de colaborarea pe care o vor parafa cu Clubul Rotary Mangalia, eveniment programat pentru mâine la ora 18.30.

Michael Kreindler este de origine română, s-a născut în Piatra Neamţ, a locuit o vreme în Bucureşti, după care a plecat în SUA unde a locuit 21 de ani. Este profesor de psihologie şi psihoterapeut, fiind cel care a clădit un colegiu în care studiază 15.000 de elevi. Este iubitor şi crescător de cai, motiv pentru care are inclusă în program şi o vizită la Herghelia Mangalia.

Amir Barakat este un afacerist prosper ce deţine investiţii atât în Israel, cât şi în Ţările Arabe, inclusiv Irak. Este, de asemenea, pasionat de cai, toate cele 25 de animale fiind campioane la competiţiile organizate în Israel.

Nu în ultimul rând, Basam Halabi are reputaţia unui întreprinzător de succes, fiind proprietarul unei ferme de pui în Karmiel. Deşi în fermă cresc 120.000 de pui, activitatea este desfăşurată de numai 4-5 persoane, mai exact, de proprietar şi copiii săi. De altfel, lucrările sunt 100% automatizate, astfel că nu este necesară o forţă de muncă numeroasă.

Schimb de experienţă între elevii şi medicii din Mangalia şi cei din Israel

Primarul Cristian Radu a declarat că avut prilejul să viziteze mai multe fabrici ce funcţionează în Karmiel, printre acestea aflându-se şi ferma de pui respectivă.

„Oaspeţilor noştri le-am pregătit o agendă încărcată ce cuprinde deplasări în zona Insulei, Parcul Industrial, Portul Turistic, Clubul Nautic, Sanatoriul Balnear, situl arheologic şi Muzeul de Arheologie „Callatis”.

De asemenea, vineri, invitaţii vor trece în revistă staţiunile sudice, Spitalul Municipal şi Herghelia Mangalia. Prezenţa oaspeţilor noştri la Mangalia este de bun augur şi se va concretiza, anul viitor, cu proiecte din mai multe domenii de activitate.

Pe lângă cele din domeniul investiţiilor, ne vom implica în demararea unui schimb cultural între elevii din Mangalia şi cei din Israel. Dacă invitaţii noştri ne pot da lecţii despre modul cum să derulăm afaceri de succes, noi îi putem învăţa cum să obţină rezultate notabile în Educaţie, elevii din Mangalia acumulând locuri fruntaşe inclusiv la competiţii cu caracter internaţional”, a precizat edilul Mangaliei.

La rândul său, directorul Spitalului Municipal Mangalia, dr. Liviu Mocanu a spus că este interesat să demareze un proiect de telemedicină.

„Acesta se poate baza pe o relaţie colegială la distanţă între mai mulţi medici specialişti din Israel. Medicii noştri pot face intervenţii în Israel, iar profesorii de acolo pot veni, la rândul lor, să-i trateze pe pacienţii români”.

editiadesud.ro, 21.11.2013.

Vă invităm să vizionaţi şi prezentarea VIDEO a întâlnirii de la Primăria Mangalia, pe mangalia.tv http://www.mangalia.tv/o-delegatie-de-afaceristi-israelieni-in-vizita-la-mangalia-2/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply