Doar 90 de companii din lume sunt responsabile de două treimi din poluarea globală!

0
536

Poluarea la nivel global este cauzată în proporţie de două treimi de doar 90 de companii. Este concluzia unui studiu realizat de un institut de cercetare din Statele Unite. Principalii poluatori ai lumii sunt companiile din industria petrolului, gazului şi cărbunelui.

Cercetarea coordonată de profesorul Richard Heede, de la Institutul pentru Responsabilitate Climatică din Colorado, a fost realizată în 8 ani. Concluziile au fost prezentate de cotidianul britanic The Guardian.

Potrivit documentului, 90 de companii sunt responsabile pentru 63% din emisiile de carbon la nivel mondial.

Printre acestea, giganţii americani Chevron şi Exxon, Gazprom-ul rusesc, British Petroleum, compania norvegiană Statoil sau PetroChina.

83 dintre aceste companii exploatează combustibil fosili, petrol, gaze naturale şi cărbune, iar restul de 7 activează în industria cimentului.

Potrivit cercetării, cei mai mari poluatori sunt compania Chevron, cu 3,5% din toalul emisiilor de carbon, urmată de Exxon şi British Petroleum.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

31 din cele 90 de companii poluatoare sunt de stat.

Potrivit studiului istoric, ţările cu cea mai mare contribuţie la emisiile de carbon sunt Fosta Uniune Sovietică, China, şi, la mare distanţă, Polonia – prin industria mineritului.

Continuarea articolului şi prezentarea VIDEO, pe stiri.tvr.ro, 21 nov.2013.

http://stiri.tvr.ro/doar-90-de-companii-din-lume-sunt-responsabile-de-doua-treimi-din-poluarea-globala_37442.html

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply