„Nu sunt faimos, dar sunt aromân”, în haine de gală

0
830
Premieră acasă, printre sute de prieteni.

„Nu sunt faimos, dar sunt aromân”, în haine de gală

O parte din echipa care a contribuit la realizarea filmului: actriţa Camelia Şapera, soţia regizorului Toma Enache, Cristina Elena Enache, actriţa Teodora Calagiu Garofil, Toma Enache şi fotomodelul Linda Croitoru

Lungmetrajul de debut al lui Toma Enache, „Nu sunt faimos, dar sunt aromân”, a avut premiera de gală la Constanţa, vineri seară, în prezenţa regizorilui şi a actorilor din distribuţie.

Atât proiecţia de la Cinema City, din cadrul Maritimo Shopping Center, cât şi cea de la Cityplex Tomis Mall s-au desfăşurat cu casa de bilete închisă. Sute de constănţeni au dorit să fie prezenţi la proiecţiile din cele două cinematografe, biletele puse în vânzare fiind epuizate încă de la începutul săptămânii.

„Sunt extrem de emoţionat că sunt prezent aici, în această seară (n.r. vineri), alături de prieteni apropiaţi, de prieteni din copilărie, din liceu, alături de mama mea din film (n.r. – mătuşa sa, în realitate) şi de mama mea reală, care este aici şi îi mulţumesc pentru tot ce a făcut pentru mine. Astăzi este premieră în toată ţara cu „Nu sunt faimos, dar sunt aromân”.

Am ales ca în ziua premierei să fiu aici, la Constanţa, alături de cei mai mulţi prieteni, de toate rudele mele, alături de cei mai dragi colegi de şcoală şi de liceu. Marcăm, în această seară, o premieră istorică, primul film în aromână, o premieră istorică după aproape 100 de ani de la primele imagini filmate în Balcani de fraţii Manakia (n.r. – Ianaki şi Milton Manakia)”, a spus regizorul Toma Enache, înainte de proiecţia de gală a filmului.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

DE LA LOS ANGELES, LA CONSTANŢA

În lungmetrajul „Nu sunt faimos, dar sunt aromân”, Toma Enache, născut în localitatea constănţeană Mihail Kogălniceanu,  joacă rolul regizorului Toni Caramuşat, premiat cu un Oscar pentru un documentar despre aromâni. Rolul principal feminin, Armânamea, este interpretat de fotomodelul Linda Croitoru – Linda Taylor, pentru americani.

„Am emoţii. E frumos să fiu acasă, să fiu lângă Toma, lângă o echipă care, acum doi ani, era doar un vis”, a spus Linda Croitoru, care a venit special din Los Angeles pentru a participa la proiecţia de gală a filmului. „L-am mai ajutat pe Toma Enache la câteva piese de teatru, dar „rolul” acesta a fost mai important, pentru că era o producţie mult mai mare şi cred că am colaborat bine, făcând abstracţie de faptul că suntem soţ şi soţie”, a spus partenera sa de viaţă, Cristina Elena Enache.

UN VIS ÎMPLINIT

Printre actorii prezenţi la proiecţiile de gală s-au aflat şi Teodora Calagiu Garofil – Haida, sora din film, şi Camelia Şapera – care o joacă pe Tana, prietena fraţilor Caramuşat. „Am pus foarte mult suflet în acest proiect. E visul lui Toma Enache şi al nostru, al tuturor, şi ne bucurăm când prinde aripi”, a spus Teodora Calagiu Garofil.

În distribuţia filmului se mai regăsesc nume precum: Lică Gherghilescu-Tanaşoca – director al Teatrului pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare”, Rudy Rosenfeld, Mara Panaitescu şi Nicu Baturi.

Filmările pentru primul lungmetraj artistic aromân, „Nu sunt faimos, dar sunt aromân”, au început în staţiunea Mamaia, în august 2011, la Melody Grand Ballroom. Acolo s-a filmat cea mai importantă secvenţă a peliculei: gala decernării celui mai important premiu – un Oscar pentru cel mai bun film documentar despre aromâni – regizorului Toni Caramuşat. Cadrele au fost filmate în SUA (Los Angeles), Macedonia, Grecia, Albania, Bulgaria şi România.

„Nu sunt faimos, dar sunt aromân” / „Nu hiu faimos, ama hiu armân” este povestea romantică a lui Toni Caramuşat, un regizor faimos, pornit în căutarea adevărului absolut despre originea neamului său. Mitul spune că acest adevăr e purtat de Armânamea, ultima descendentă din neamul său. Dacă Toni Caramuşat o va găsi sau nu, puteţi afla urmărind filmul.

Mirela STÎNGĂ, telegrafonline.ro, Sâmbătă, 26 oct.2013.

Vezi galeria de imagini a acestui articol


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply