Maşinile abandonate pe domeniul public vor fi ridicate de ADPP

0
662

Consilierii locali au aprobat o hotărâre cu privire la ridicarea autovehiculelor abandonate pe domeniul public. Potrivit deciziei aleşilor, vizate vor fi autoturismele abandonate şi cele fără „stăpân“.

Astfel, potrivit proiectului, maşinile fără stăpân sunt definite ca fiind cele fără plăcuţe de înmatriculare sau alte marcaje oficiale, staţionate pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţii administrativ teritoriale, al căror proprietar este necunoscut, în timp ce termenul de vehicule abandonate va fi folosit pentru autoturismele de orice categorie al cărui proprietar este cunoscut, dar există motive temeinice, determinate de o stare improprie circulaţiei acestora pe drumurile publice, din care rezultă intenţia acestuia de a renunţa la exercitarea drepturilor ale asupra maşinii.

ADPP Mangalia este serviciul care se va ocupa de identificarea şi ridicarea acestor autovehicule. Mai întâi, agenţii constatatori vor afişa, chiar pe maşină, o somaţie de ridicare a acesteia de pe domeniul public, proprietarul având un termen de graţie de 10 zile. Ulterior acestei perioade, maşina va fi expertizată, ridicată, transportată şi depozitată în depozitul ADPP, unde va rămâne alte 10 zile, timp în care poliţia va căuta proprietarul.

Trebuie să ştiţi că, deşi abandonată, maşina părăsită şi categorisită drept „fără stăpân“ v-ar putea scoate ceva bani din buzunar, în cazul în care angajaţii ADPP vor constata că sunteţi, totuşi, proprietarul ei. Astfel, inventarierea maşinii va fi 10 lei, expertizarea – 20 de lei, iar depozitarea 3 lei/zi.

În termen de cinci zile de la întocmirea procesului verbal de constatare, vor fi aduse la cunoştinţa publică, într-un cotidian local, caracteristicile tehnice ale vehiculului şi locul de unde a fost ridicat acesta, în vederea identificării proprietarului, iar lista cuprinzând maşinile fără stăpân va fi afişată la primărie.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În cazul în care deţinătorul îşi va dori maşina înapoi, el trebuie să achite, la ADPP, toate operaţiunile făcute de acest serviciu pentru ridicarea şi depozitarea acesteia. Vehiculul va deveni proprietatea primăriei în cazul în care deţinătorul nu se va prezenta să îl ridice de la ADPP în termen de 30 de zile.

În ceea ce priveşte proprietarul unui autoturism abandonat, acesta va fi, mai întâi, somat, prin scrisoare cu confirmare de primire, să îşi ridice autovehiculul în termen de 10 zile, după care, dacă maşina nu a fost revendicată, va fi luată de angajaţii ADPP, devenind, după alte 10 zile, proprietatea municipiului. Sumele obţinute prin valorificarea maşinilor (vânzarea acestora sau predarea către o unitate de colectare) vor fi vărsate la bugetul local.

editiadesud.ro, 25.10.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply