Cadrele didactice ameninţă cu proteste, la începutul anului şcolar

0
696

Nemulţumite de salarizare, cadrele didactice din învăţământul preuniversitar ameninţă cu proteste, după începerea anului şcolar, asta în cazul în care nu li se rezolvă problemele. Vineri, 19 iulie, la Guvern au fost depuse atât memorii individuale, cât şi colective, dar şi o scrisoare adresată premierului Victor Ponta. Din lista dascălilor revoltaţi nu lipsesc nici cei de la Constanţa.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) este hotărâtă să pună piciorul în prag! Vineri, 19 iulie, la Guvern au fost depuse memorii colective şi individuale, dar şi o scrisoare adresată premierului Victor Ponta, propunând, totodată, soluţii.

În condiţiile în care de aceste domenii fundamentale depide poziţia pe care România o va ocupa în viitor într-o lume tot mai globalizată, aflată într-o permanentă schimbare, Guvernul României trebuie să identifice soluţii pentru salvarea învăţământului românesc, chiar dacă situaţia economiei naţionale nu este dintre cele mai bune.

Domnule prim-ministru, în situaţia în care Guvernul nu îşi va manifesta expres intenţia de a soluţiona problemele majore care afectează sistemul de învăţământ preuniversitar şi salariaţii acestuia, nu este exclus, conform semnalelor pe care le primim de la membrii noştri de sindicat, să recurgem la acţiuni de protest, după începerea anului şcolar, se arată în scrisoarea depusă vineri la Guvern.

Sindicaliştii cer ca, începând cu anul 2014, să li se acorde 6% din PIB pentru Educaţie precum şi creşterea ponderii cheltuielilor de personal. În plus, aceştia cer creşterea salariilor prin adoptarea unei noi legi.

Din câte ştiu eu, protestele se anunţă după începerea anului şcolar, în toamnă. Au fost depuse memorii, colective şi individuale, atât din partea personalului cu funcţii comune, acolo unde salarizarea este bătaie de joc, dar şi din partea cadrelor didactice. Personalul cu funcţii comune câştigă 400 – 500 de lei pe lună.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Dacă ai soţul/soţia bolnav/bolnavă, nici că se poate să te întreţii. În ceea ce priveşte cadrele didactice, eu ştiu că salariile sunt acordate în funcţie de studii, vechime, şi aşa mai departe. Asta ştiu că prevede legea, numai că nu prea se respectă. Cerem să se revizuiască grila de salarizare, să ni se prezinte şi nouă un draft al legii şi să dialogăm, să ne demonstreze Guvernul că avem un dialog deschis, nu doar de dragul de a-l avea, a declarat, pentru Replica, Mitică Iosif, liderul sindical din învăţământul constănţean.

Liliana CHIRU, replicaonline.ro, 20.07.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply