Rovana Plumb: Explorarea gazelor de şist nu prezintă niciun risc în privinţa protecţiei mediului

0
507

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, susţine că explorarea gazelor de şist în România nu prezintă niciun risc pentru că aceasta se face ca şi în cazul explorării gazelor convenţionale, şi nu prin fracturare hidraulică, şi a precizat că a dat aviz de mediu pentru explorarea în zona Dobrogea.

Rovana Plumb: Explorarea gazelor de şist nu prezintă niciun risc în privinţa protecţiei mediului

“Orice investiţie trebuie să respecte toate normele şi regulamentele în ceea ce priveşte protecţia mediului. Atât timp cât în ceea ce priveşte explorarea gazelor de şist în România nu se utilizează metoda de fracturare hidraulică, din punctul de vedere al protecţiei mediului nu există niciun risc. Aşa că, atât pentru zona Dobrogea, cât şi pentru celelalte zone unde s-a solicitat de către companiile străine licenţe în ceea ce priveşte prospectarea şi explorarea, din punct de vedere al mediului se poate elibera acel aviz de mediu, neexistând niciun risc”, a declarat Rovana Plumb, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa.

Ea a mai spus că această explorare a gazelor de şist durează aproximativ cinci ani, iar după această perioadă pot apărea tehnologii moderne mai puţin riscante pentru mediu.

Continuarea, pe Mediafax.ro, Luni, 13.05.2013.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply