Ziua Femeii a fost sărbătorită la Muzeul Callatis (foto)

0
880

Muzeul de Arheologie „Callatis” Mangalia și Primăria Municipiului Mangalia au organizat joi, 7 martie 2013, ora 12.00, la sediul muzeului callatian, simpozionul: „Femei celebre în istorie”.

Prezent la manifestare, primarul Cristian Radu a mulțumit doamnelor prezente pentru contribuția lor la viața publică. El a mai declarat că, atunci când ia decizii, în plan profesional și în plan personal, se consultă cu doamnele și, de cele mai multe ori, comunicarea cu ele îl ajută în rezolvarea unor situații. În continuare, a rugat doamnele din Mangalia, indiferent de culoarea politică, să îl susțină pentru rezolvarea problemelor comunității. În final a oferit, în semn de prețuire, diplome și flori doamnelor care s-au remarcat în dezvoltarea comunității locale.

Directorul Muzeului de Arheologie „Callatis” Mangalia, cercetător științific dr. Sorin Marcel Colesniuc, a menționat: “Am organizat acest simpozion cu scopul de a ne reaminti viața și activitatea femeilor celebre din istorie. Eu am vorbit despre acele femei care s-au remarcat în istoria României. A fost un moment deosebit, mai ales că, la simpozion, au participat mai multe doamne din Mangalia. Cu aceste doamne noi am colaborat foarte bine în ultimul timp, cu prilejul derulării unor proiecte culturale, și am încrederea că vom colabora și în viitor. Le doresc multă sănătate și fericire, de ziua lor, doamnelor și domnișoarelor!”

Elevii Liceului Teoretic „Callatis”, coordonați de prof. Silvia Cuseac, au pus în evidenţă etapele istorice ale evoluţiei mişcărilor şi ideilor feministe, revendicările politice, sociale şi economice susţinute de mişcările feministe, precum şi contextele sociale şi istorice în care acestea s-au manifestat. Tinerii liceeni au prezentat femei care, prin activitatea lor culturală, artistică sau ştiinţifică, s-au impus în galeria celebrităţilor, atât în România, cât şi pe plan mondial.

Directorul Liceului Tehnologic „Ion Bănescu”, prof. Corina Mihalache, a interpretat, la chitară, mai multe cântece pe care le-a dedicat tuturor femeilor.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Au fost prezente la simpozion: Liana Naum, șeful Cercului Militar Mangalia, prof. Adriana Popescu, directorul Școlii gimnaziale „Gala Galaction”, poeta Emilia Dabu, scriitoarea Dora Alina Romanescu, Fichiran Murtaza, de la Comunitatea tătară din Mangalia, Aura Mircea, Cazan Lucica, prof. Niculina Vrabie, prof. Ibolya Negoiță, prof. Sanda Pădureanu, înv. Olga Bulboacă, prof. Mirela Țicu, ing. Virginica Barabaș, ing. Nicoleta Serea. Alături de doamne a mai participat și consilierul primarului, comandor (rez.) Ovidiu Mihalache și elevi ai liceelor din Mangalia.

Ziua Internațională a Femeii a fost sărbătorită la Muzeul „Callatis” și în după-amiaza zilei de 6 martie, începând cu ora 17.00. Elevii clasei a I-a B, de la Școala gimnazială „Gala Galaction” din Mangalia, îndrumați de învățător Lidia Bleandă și muzeograf Liliana Bădin, au evoluat în spectacolul artistic intitulat „Flori și iubire pentru mame”.

Copiii au recitat poezii, au cântat și au dansat pentru mamele lor, care au fost alături de ei, la sediul muzeului callatian. La eveniment a participat și prof. Adriana Popescu, directorul Școlii „Gala Galaction”, care a vorbit, printre altele, despre buna colaborare a școlii cu Muzeul „Callatis”.

Joi, 07.03.2013.

Galerie foto:


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply