La Mangalia, Primăria va evacua 15 familii din blocurile ANL

0
586

2blocurianl-1351780615.jpg

Potrivit primarului Mangaliei, Cristian Radu, 15 familii vor fi evacuate în scurt timp din apartamentele ANL şi din locuinţele sociale din cauza faptului că nu au respectat prevederile specificate în contractele încheiate cu municipalitatea.

Edilul Mangaliei a precizat că în urma verificărilor şi anchetelor sociale efectuate s-a constat că există 15 familii care nu au dreptul de a beneficia de un astfel de program. Astfel, spune Cristian Radu, cei aflaţi în situaţia anterior menţionată vor fi evacuaţi pentru a putea „face loc” unor familii cu adevărat nevoiaşe.

„Am identificat 15 astfel de cazuri, existau persoane care aveau apartamentele în contracte de subînchiriere şi alte situaţii de genul acesta. Apartamentele vor fi eliberate în cel mai scurt timp, iar repartizarea se va face într-un mod transparent pe o serie de criterii aprobate deja de membrii Consiliului Local.

Avem foarte multe familii care au nevoie de o locuinţă”, a explicat primarul. Acesta a precizat că lipsa locuinţelor este una dintre principalele probleme cu care municipiul Mangalia se confruntă la ora actuală. Cristian Radu a precizat că, în momentul de faţă, există 700 de cereri depuse din partea persoanelor singure şi familiilor din Mangalia care au nevoie de un cămin.

„Problema lipsei căldurii din apartamente a luat sfârşit“ Astfel, explică Radu, eforturile reprezentanţilor primăriei se vor îndrepta către găsirea fondurilor necesare unor investiţii substanţiale în acest domeniu. Edilul a precizat că a fost depus un proiect prin care doreşte construirea a 200 de locuinţe la nivelul municipiului, iniţiativă ce va fi terminată, potrivit acestuia, în cel mult un an de zile.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Întrebat care este situaţia privind problema lipsei agentului termic din locuinţe, primarul Mangaliei a precizat: „Problema lipsei căldurii a luat sfârşit, este ca şi rezolvată. Iarna aceasta oamenii vor beneficia de agent termic. Vreau să uităm odată pentru totdeauna de acest coşmar peste care este adevărat că am trecut cu greu. Îmi doresc să ne redirecţionăm atenţia asupra proiectelor de importanţă pentru Mangalia.

Să analizăm posibilităţile prin care putem să dezvoltăm turismul în staţiunile din sud, să creştem nivelul de atractivitate al acestora. În plus, trebuie să ne orientăm către proiecte axate pe construirea de locuinţe. Am depus în acest sens la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului un proiect pentru construirea a 200 de locuinţe, dintre care 80 sociale şi 120 în regim ANL. Vreau să terminăm acest proiect în maxim un an de zile pentru că oamenii care au depus acele cereri chiar au nevoie de un acoperiş deasupra capului”, a precizat primarul.

Alexandra BĂLAN, Cuget Liber, Vineri, 02 Noiembrie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply