Iorguş, Chirilă şi Barde şi-au prezentat priorităţile în caz că ajung parlamentari

0
719

farmec.ro
carturesti.ro%20

conferintapdl2-1351790476.jpg

Deputaţii PDL Zanfir Iorguş şi Constantin Chirilă au organizat, ieri, o conferinţă de presă în cadrul căreia şi-au prezentat raportul de activitate pentru mandatul care se încheie, dar şi priorităţile pe care le au în eventualitatea câştigării unor noi mandate de parlamentari. Alături de cei doi, s-a aflat şi candidatul Alianţei România Dreaptă (ARD) pe Colegiul 2 Senat, democrat-liberalul Tănase Barde.

Membru al Comisiei Permanente pentru Administraţie Publică, Amenajarea Teritoriului şi Echilibru Ecologic din Camera Deputaţilor, Zanfir Iorguş a spus că una dintre cele mai importante propuneri legislative a vizat modificarea Legii 50/1991 privind eliberarea certificatelor de urbanism şi autorizaţiilor de construcţie de către primăriile de comune pentru terenuri intravilane şi extravilane.

Iorguş a explicat că, în acest mod, banii ce provin din taxele pentru certificatul de urbanism şi autorizaţia de construcţie rămân la bugetul local, întărind autonomia localităţilor din judeţ. “Un alt proiect iniţiat este cel al Legii 630/2009 pentru stabilirea parteneriatului dintre stat şi biserică în domeniul asistenţei sociale. Totodată, am iniţiat proiectul de lege privind protecţia copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi, temporar, în străinătate, proiectul privind legea Camerelor Agricole, precum şi cel care prevede gestionarea câinilor fără stăpân.

Pe lângă toate acestea, am reuşit să atrag fonduri pentru diverse obiective din localităţile Colegiului 5 pe care îl reprezint”, a declarat Zanfir Iorguş. El a mai precizat că, pe viitor, inten-ţionează să susţină reorganizarea administrativ-teritorială, deoarece consiliile judeţene sunt instituţii fără rost.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

De asemenea, deputatul Iorguş a spus că susţine finalizarea Codului Administrativ şi va sprijini legislativ investiţiile în turism în localităţile din sudul litoralului. Totodată, se va implica pentru realizarea proiectului ce vizează sistemul de încălzire cu pompe de căldură şi apă termală la Mangalia, cu finanţare europeană, precum şi alte proiecte de interes pentru locuitorii Colegiului 5.

La rândul său, deputatul Constantin Chirilă, care candidează pentru un nou mandat din partea ARD Constanţa, a declarat că România nu mai este guvernată de şase luni. “De şase luni, România nu mai este guvernată, e pe pilot automat. Niciun minister nu mai funcţionează şi este pentru prima dată când un prim ministru s-a autosuspendat pentru că are treabă. Suntem de râsul curcilor”, a spus Chirilă.

Parlamentarul s-a declarat mulţumit de realizările din mandatul său, amintind în acest sens un studiu al Institutului de Politici Publice (IPP), potrivit căruia se clasează pe locul doi în topul celor mai activi parlamentari români. În altă ordine de idei, deputatul Constantin Chirilă a afirmat că, pe viitor, va face cu precădere politica spaţiului rural, deoarece colegiul pe care îl reprezintă se află mai mult acolo. “Singura şansă a României este spaţiul rural. Voi continua să fac mai puţină politică, dar voi face politica spaţiului rural”, a spus Chirilă.

Prezent la întâlnire, candidatul ARD pe Colegiul 2 Senat, Tănase Barde,  a spus că, în urma întâlnirilor pe care le-a avut cu cetăţenii din Colegiul 2 Senat, în timpul campaniei electorale se va axa pe trei idei principale. “Am constatat, în urma discuţiilor cu oamenii din Colegiul 2 Senat, că există o nemulţumire foarte mare în rândul primarilor, inclusiv a primarilor PSD, care reclamă raporturile pe care le au cu Consiliul Judeţean.

Din discuţii, a reieşit că ei doresc să se elibereze de sub jugul Consiliului Judeţean. Cred că această instituţie, Consiliul Judeţean, este una generatoare de baroni locali. Din acest motiv, voi susţine reorganizarea teritorială bazată pe regiuni, fără desfiinţarea judeţelor, deoarece primarii au nevoie de mai multă libertate”, a spus Barde. El a mai declarat că alte priorităţi vizează modificarea legii achiziţiilor publice, dar şi faptul că România trebuie să rămână membră a Uniunii Europene.

“Dacă s-ar fi redus cu 20% achiziţiile publice, n-ar mai fi fost nevoie de impozitarea pensiilor. Legea achiziţiilor publice trebuie urgent modificată, astfel încât să se fure mai puţin, ca s-o spunem pe aia dreaptă”, a spus Barde. În acest sens, candidatul ARD a dat exemplul la ceea ce s-a întâmplat la Mangalia în ultimii ani. “Este inadmisibil ca Primăria Mangalia să nu fi făcut nicio licitaţie timp de patru ani, iar în ţară sunt zeci de exemple”, a mai susţinut Barde.

Carmen MOCANU, CugetLiber, Vineri, 02 Noiembrie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply