Facebook a fost picat pentru câteva ore! Serverele, nefuncţionale, utilizatorii-disperaţi

0
669
7 martie 2012 – 10:05
 Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO  

În această dimineaţă, utilizatorii împătimiţi ai reţelelor de socializare au fost nevoiţi să facă faţă mai multe ore unui sindrom de sevraj puternic: serverele Facebook au picat! Şi pe măsură ce timpul trecea, şi nimic nu putea înlocui sentimentul apăsării butonul Like, milioane de suflete au trăit sentimente de şoc şi groază…Concurenţa nu a putut avea decât motive de satisfacţie, numărul căutărilor pe Google sau a mesajelor pe Twitter, cu referire la disfuncţionalitatea serverlor Facebook crescându-le exponenţial accesările.

Dacă a fost mâna, sau tastele, celor de la Anonymous, sau pur şi simplu o rutină de implementare a unor noi servicii a mers prost, rămâne de văzut. Între timp s-a putut verifica maxima care zice că dacă nu eşti pe Facebook, nu exişti, într-o variantă apostolică:.dacă Facebook nu e, nimic nu e?

Din punct de vedere tehnic lucrurile au stat cam aşa: pagina Facebook nu se mai încarca în browser pentru că serverele de DNS, cele care fac corespondenţa între numele site-urilor şi IP-urile serverelor pe care aceastea sunt găzduite, nu mai puteau stabili o conexiune cu serverele Facebook. 

Din rezultatele căutărilor efectuate pe Google, referitoare la disfuncţionalitatea Facebook, s-a observat faptul că imposibilitatea accesării Facebook a fost limitată geografic,  de acest fapt plângându-se în special utilizatorii din zona europeană, cei din Orientul Mijlociu şi din Africa.

Mulţi internauţi au relaţionat defecţiunea cu o postare care a circulat pe Facebook, lansată în urmă cu vreo două săptămâni, şi care anunţa iminenţa “închiderii” Facebook în jurul datei de 8 martie.

jurnalul.ro


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply