BREAKING NEWS! Statul român câștigă procesul Roșia Montană, la Tribunalul Internațional de Arbitraj de la Whashington! DOCUMENT

0
435

Prin decizia pronunțată în urmă cu puțin timp de Tribunalul de Arbitraj Internațional cu sediul la Washington, statul român obține o victorie neașteptată împotriva companiei Gold Corporation în dosarul Roșia Montană. Tribunalul a respins toate pretențiile firmei și a dat câștig de cauză României.

Părțile au la dispoziție patru luni de zile pentru a acționa pe o cale extraordinară de atac.
Tribunalul trebuie să primească în 20 de zile acordul ambelor părți pentru desecretizarea deciziei în integralitate.
„Pentru motivele prezentate mai sus, tribunalul arbitral decide următoarele:
  1. Respinge, în unanimitate, obiecția pârâtului cu privire la competența Tribunalului și la admisibilitatea pretențiilor.
  2. Cu majoritate:
    a. Respinge pretențiile reclamanților pe fond în temeiul TBI Canada și în temeiul TBI Regatul Unit – România
    b. Obligă reclamanții să ramburseze pârâtului costurile procedurii de arbitraj în valoare de 1.437.574,01 USD, împreună cu dobânda simplă la un bon de trezorerie al SUA pe trei luni de la data prezentei hotărâri și până la plata integrală a acestora
    c. Obligă reclamanții să ramburseze pârâtului o parte din cheltuielile de judecată în valoare de 1.154.774,34 EUR, 30.284.053,032 RON și 928.641,70 USD, împreună cu o dobândă simplă la o rată fără risc, reprezentată de rata dobânzii la un bon de trezorerie al SUA pe trei luni, începând cu data prezentei hotărâri și până la plata integrală a acestora.
  3. Respinge toate celelalte pretenții ale părților”. 

Mai mult, în qmagazine.ro
Premierul Marcel Ciolacu a scris într-un mesaj pe contul său de Facebook, vineri noaptea, după ce a aflat decizia:
„Am câștigat procesul Roșia Montană!!! Ne-am luptat pentru România, pentru că era nedrept ca fiecare salariat și pensionar al acestei țări să fie penalizat pentru ticăloșia unor antiromâni!
Mulțumesc echipei de avocați care a reprezentat România cu profesionalism, cinste și onoare! Românii nu trebuie să sufere din cauza deciziilor unor premieri care au pus interesele personale mai presus decât interesele naționale!
Nu am acceptat jaful, în cazul vaccinurilor anti-Covid, nu am făcut-o nici acum!
Bravo, România!”


Mangalia News, 09.03.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply