România produce cea mai curată mâncare din UE, dar cumpără legume și fructe din Olanda, Italia şi Belgia, ţări cu un consum de pesticide per hectar de 7 până la 17 ori mai mare decât al nostru!

0
266
România cumpără legume și fructe din Olanda, Italia şi Belgia, ţări cu un consum de pesticide per hectar de 7 până la 17 ori mai mare decât al nostru!
România produce cea mai curată mâncare din UE, dar e insuficientă pentru a-şi hrăni populaţia. Astfel, Germania, Italia, Olanda, Belgia şi Austria ne ajută să acoperim necesarul de consum, cu un preţ uriaş: ele consumă până la de 17 ori mai multe pesticide pe hectar decât noi şi aceste substanţe toxice ajung în alimentele din farfuria noastră şi apa pe care o bem, aşadar ne îmbolnăvesc.
Acum, România are circa 4.000 de hectare de solarii pentru producţia de legume, astfel că ar trebui să crească de cinci ori suprafaţa pentru a satisface con­su­mul intern, ceea ce presupune investiţii de cel puţin 1,5 mld. euro, potrivit producătorilor de legume. (sursa: www.zf.ro).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply