Ziua Internațională a Limbii Materne, 21 februarie | Pentru că „în limba ta ți-e dor de mama”, este important să vorbim mai mult și să promovăm Limba română

0
490
La 21 februarie se celebrează Ziua Internațională a Limbii Materne. Acest eveniment marchează diversitatea culturală și lingvistică în lume.
Limbile materne sunt un instrument puternic pentru dezvoltarea si conservarea patrimoniului cultural și material a unei națiuni sau grup etnic. Propagarea limbii materne contribuie la încurajarea diversității culturale și la conștientizarea rădăcinilor lingvistice și culturale din care ne tragem. Iar într-o comunitate multiculturală, cunoașterea limbii materne ajută la transmiterea și menținerea valorilor și tradițiilor de baștină.
Sărbătorirea Zilei Internaționale a Limbii Materne începe cu anul 2000, în urma Conferinței Generale a UNESCO din 1999. Țările membre UNESCO s-au angajat să contribuie la protecția și educarea diversității culturale, prin promovarea limbilor ca instrument de comunicare si interacțiune între diferite popoare.
Și, pentru că în limba ta ți-e dor de mamă”, este important să vorbim mai mult și să promovăm Limba română. (Asociația Română Phoenix, Sydney, Australia).
Anisoara Laura Mustetiu: Multumim mult pentru susținere!
Mangalia News: Cu mare drag, cu atât mai mult cu cât „DOR” este un cuvânt intraductibil în alte limbi ale lumii! Și numai românii știu cât mult doare dorul…

Mangalia News, 21.02.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply