„Veniți alături de mine, să jucăm în Champions League!”, spune Gică Hagi, azi” – Orlando Nicoară

0
473
„Ieri a fost ziua lui Gica Hagi. A implinit 59 de ani. Dupa el, in aceeasi zi de 5 februarie, s-au mai nascut Ronaldo, portughezul si Neymar, brazilianul.
Galeria FCSB-ului i-a cantat „La multi ani”, aseară, pe Arena Natională, iar Gică i-a salutat. Mesaje cu “Nu vom uita ce ai facut pentru noi” au fost afisate de suporterii fcsebisti/stelisti. Intregul stadion l-a aclamat.
Puțini români sunt aplaudati, peste tot in tara si in multe locuri din strainatate, ca Gică Hagi. Fotbalul iti aduce notorietate maxima. Succesele ti-o consolideaza. Trofeele scot lumea in strada si iti construiesc “statuie” in timpul vietii.
“Meritam statuie” spunea Hagi in 1998, inaintea ultimului Mondial la care Romania a participat, cel din Franta. Si avea dreptate. Pentru ce a facut in fotbalul românesc merita statuie.
De ceva vreme, Gică Hagi caută investitori care sa vina langa el la Farul. O spune in discutii private, o spune in conferinte de presa, o declara in interviuri. De cand a infiintat Viitorul si acum, la Farul, Hagi a luat 2 titluri de campion ca antrenor/manager/patron de club. A pus Ovidiu si Constanta pe harta fotbalului romanesc.
Ceea ce a facut el, de unul singur, nu are termen de comparatie. A invins cluburi cu bugete de 3-4 ori mai mari. A invetat si reinventat fotbalisti. Prin stiinta fotbalului, prin pasiunea pentru acest sport si prin ambitia care l-a caracterizat toata viata.
Cu toate ca a deschis portile clubului mai ceva ca o taraba in bazarul din Istanbul, Gica Hagi nu gaseste 3-4-5 investitori care sa investeasca alaturi de el intr-un club profitabil, cum nu sunt multe in Superliga. Care sa-i sustina ambitia de a fi numarul 1. Care sa-l ajute sa faca pasul de la campionul Romaniei la performanta in Europa.
Gică Hagi a implinit ieri 59 de ani. Realist, mai are 15-16 ani in fata in care poate realiza, ca antrenor/manager, performantele pe care le-a avut ca fotbalist. Stie si el acest lucru si de aceea apelurile prin care cauta parteneri devin din ce in ce mai dese.
Intr-o țară ca România, intr-o țară pentru care a dat totul, Hagi nu găsește x antreprenori care să-l ajute să treacă la nivelul următor: Performanța în Europa.
“Lăsati-ne să ne pregătim pentru Champions League”, spunea un finantator celebru, acum multi ani.
“Veniți alături de mine, să jucăm în Champions League!”, o spune Gică Hagi, azi.
Chiar nu se găsește nimeni in tara asta care să stea în dreapta lui si să-i aplaude succesele din tribună?
Am mai spus-o si o cred din ce in ce mai mult: Când Hagi va găsi pe cineva care să investească in el/echipa lui, la fel cum o fac Gigi Becali, Dan Șucu, Neluțu Varga, sau Mihai Rotaru, atunci România va face din nou performanță în Europa”.
Fotografia e de la Gala de retragere a lui Hagi si am facut-o in biroul lui Bogdan Enoiu.
Orlando Nicoară, 06 februarie 2024.

Mangalia News, 06.02.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply